fbpx

Ce insemna incheiere de Carte Funciara

incheire de carte funciara

Incheierea de Carte Funciara se realizeaza in momentul in care registratorul/Oficiul de Cadastru pe raza caruia este situat imobilul dispune respingerea sau admiterea cererii de inscriere.

Daca se admite cererea de receptie se merge mai departe la intabularea drepturilor reale, inscrierea provizorie ori notarea in Cartea Funciara.

Pot exista situatii cand Oficiul de Cadastru admite partial cererea de  receptie motivand detaliat care parte a fost acceptata si care necesita modificari.

Incheierea de admitere este insotita de Extras de Carte Funciara de informare care atesta modul in care s-a efectuat inscrierea in cartea funciara.

In cazul transmiterii dreptului de proprietate se comunica automat catre Directiei de Taxe si Impozite un exemplar al incheierii de Carte Funciara insotita de extras de Carte Funciara de Informare.

Comunicarea incheierii se face direct persoanelor interesate cu semnatura de primire ori prin alte mijloace care asigura confirmarea de primire si protectia datelor cu caracter personal.

Incheierea de carte funciara poate fi atacata in termenii prevazuti de lege insa prin aceasta nu se pot modifica ori intregi informatii cuprinse in cererea pe baza careia s-a dispus aceasta incheiere.

Chiar daca nu ai nevoie acum salveaza numarul nostru de telefon, nu se stie cand vei avea nevoie de el.

2 comentarii

Marius Becheru · aprilie 10, 2021 la 7:03 am

Am intabulat in ianuarie un apartament 3 camere; recomand pe dl. Inginer Emilian Ion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *