intrare in legalitate constructie fara autorizatie

Memoriu arhitect pentru intrare in legalitate casa, apartament

Memoriul arhitectural este un document elaborat de un arhitect autorizat și conține informații despre intervențiile realizate în trecut. Acesta include, de obicei, planuri și scheme ale modificărilor efectuate, precum și detalii despre materialele folosite. În plus, memoriul arhitectural poate conține și informații despre condițiile tehnice și de siguranță pe care proprietarul trebuie să le îndeplinească pentru a certificatul de edificare.

Potrivit Legii Construcțiilor nr. 50/1991, orice construcție sau modificare a construcției trebuie autorizată în prealabil de către autoritățile competente. Cu toate acestea, există situații în care proprietarii își modifică imobilele fără a obține autorizația de construire. Acest lucru poate fi datorat, în unele cazuri, lipsei de cunoștințe cu privire la procedurile de autorizare sau a faptului că proprietarii consideră că modificările sunt prea mici pentru a fi supuse autorizării.

Cand este necesar memoriul arhitectural

Memoriul arhitectural de intrare în legalitate este necesar în situația în care proprietarul unui imobil a edificat o cladire ori făcut modificări interioare la clădirea existentă, dar nu a obținut autorizația necesară pentru aceste modificări.

Această procedură este necesară în conformitate cu prevederile Legii Construcțiilor nr. 50/1991 și are ca scop principal obținerea Certificatului de edificare sau autorizației de construire in cazul reautorizarii(atunci cand au fost aplicate amenzi contraventionale) pentru intervențiile efectuate fără respectarea legii.

În cazul modificărilor interioare realizate cu mai mult de trei ani în urmă, proprietarii trebuie să solicite primariei eliberarea unui certificat de edificare pentru a intra în legalitate, care se obtine in urma depunerii unui dosar care include Memoriul arhitectural, expertiza tehnica MLPAT, masuratorile cadastrale si actele de proprietate. In functie de primarie actele solicitate pot varia.

Daca modificarile sau constructia are mai mult de 3 ani vechime si se incadreaza in indicii urbanistici aprobati se intra in legalitate prin emiterea de catre primarie a unui Certificat de edificare in baza dosarului depus care include masuratori cadastrale, expertiza tehnica MLPAT, Memoriu arhitect si actele de proprietate.

Memoriu intrare in legalitate extindere casa

memoriu arhitect intrarea in legalitate

In cazul in care locuinta a fost extinsa memoriul arhitectural pentru intrare in legalitate se realizeaza pentru tot corpul de cladire, nu doar pentru extindere avand la baza concluziile expertizei MLPAT si masuratorile cadastrale exterioare si interioare.

Proprietarii sau posesorii de imobile trebuie să aibă în vedere faptul că modificările făcute la clădire trebuie să fie conforme cu prevederile documentatiilor de urbanism în vigoare(CUT si POT), iar în cazul în care nu sunt, trebuie să efectueze modificările necesare pentru a se conforma cu acestea.

Memoriu arhitect intrare in legalitate modificari apartament

apartamentare

In cazul apartamentelor, Memoriul arhitectural este necesar la doar la unele primarii din Bucuresti cum ar fi Primaria Sectorului 1, Primaria Sectorului 3, Primaria Sectorului 5 fiind parte integranta a dosarului care trebuie depus la registratura pentru a obtine Certificatul de edificare.

Cat costa memoriul arhitectural pentru apartament

Dacă sunteți interesat de obținerea unui memoriu arhitectural pentru intrarea în legalitate a modificărilor realizate într-un apartament fara autorizatie de construire, este important să știți că prețul poate varia în funcție de mai mulți factori. În general, costul se determină în funcție de dimensiunea apartamentului și de complexitatea proiectului.

În medie, prețul pentru un astfel de document se situează între 1500 și 2500 de lei, însă este important să țineți cont că acest cost poate varia în funcție de experiența și specializarea arhitectului care realizează documentul, dar și de alți factori, cum ar fi materialele utilizate sau modificările realizate.

Pentru a obține un preț exact, este recomandat să discutați cu un arhitect autorizat și să solicitați o evaluare detaliată a proiectului și a costurilor implicate. Acesta vă va putea oferi un preț estimativ și va putea răspunde la orice întrebări aveți legate de procesul de legalizare a modificărilor.

În concluzie, memoriul arhitectural de intrare în legalitate este un document important în procesul de obținere a Certificatului de edificare pentru cladirile edificate fara autorizatie ori modificările interioare la o clădire existentă cu conditia sa fi fost făcute cu cel puțin trei ani în urmă.

Echipa noastră de specialiști poate să vă ofere tot suportul necesar în ceea ce privește documentele tehnice, măsurătorile cadastrale, expertiza tehnică și memoriul arhitectural.

Fiecare proiect prezintă particularități distincte, iar cerințele pentru intocmirea documentatiei cadastrale pot varia semnificativ de la un UAT la altul. Vă invităm să ne contactați pentru a analiza în detaliu soluțiile optime adaptate specificităților lucrării dumneavoastră.