fbpx

Cadastru si intabulare teren extravilan

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Cadastru si intabularea unui teren agricol extravilan

intabulare teren extravilan

Cand este necesar Cadastrul si intabularea unui teren extravilan

Cadastru si Intabularea unui teren agricol extravilan(atribuirea unui numar cadastral unic si inscrierea lui in Cartea Funciara) este necesar in momentul in care sunteti in situatia in care doriti sa vindeti sau sa cumparati un teren agricol, pentru accesarea de fonduri Europene ori alte operatiuni cu caracter juridic care necesita inscrierea acestuia in Cartea Funciara.

Cat dureaza Cadastrul si intabularea unui teren extravilan

Aceasta operatiune dureaza intre 30 si 90 de zile in functie de situatia in care planul parcelar este avizat sau nu.

Daca planul parcelar este avizat operatiunea se simplifica fiind necesar verificarea tehnica, realizarea verificarilor in teren apoi intocmirea documentatiei cadastrale.

In functie de corectitudinea intocmirii dosarului cadastral, depunerea sa si avizarea de catre OCPI operatiunea dureaza aproximativ 30 zile.

Daca planul parcelar nu este avizat procesul se complica fiind necesara realizarea operatiunii de incadrare in tarla(pozitionare incerta).

Aceasta operatiune necesita mai multe informatii iar planurile intocmite vor fi avizate si de Primaria de pe raza careia este situat terenul si apoi supuse avizarii de catre OCPI.

In acesta situatie procedura de încadrare în tarla poate dura până la 3 luni. Acest termen poate varia în funcție de beneficiar și comunicarea cu Primaria locala pe raza careia se afla terenul respectiv.

Acte necesare pentru realizarea lucrarii de cadastru si intabulare teren agricol extravilan sau forestier
  • Copie legalizata dupa actele de proprietate ale terenului respectiv. Aceste acte pot fi: titlu de proprietate, ordinul prefectului (cand terenul a fost primit sau retrocedat de stat), contract de vanzare cumparare (daca terenul a fost cumparat de la o persoană fizica sau juridica), certificat de mostenitor, sentinta civila definitivă și irevocabila. Deoarece procedura de intabulare se realizează succesiv, este important să se realizeze copii legalizate după toate actele de proprietate, incepand cu titlu de proprietate, pana la ultimul act.
  • Adeverinta de rol de la Primaria pe raza careia se afla terenul (in unele cazuri).
  • Certificat de atestare fiscala cu valoarea de impunere a imobilului, emisă de serviciul financiar teritorial.
  • Copie simpla dupa buletinul proprietarului sau a certificatului de inregistrare (CUI) in cazul persoanelor juridice. In situația în care unul dintre proprietari a decedat şi nu s-a dezbatut succesiunea după acesta, in vederea intabularii este necesara și o copie legalizată după certificatul de deces al acestuia.
  • Cereri tip care sunt puse la dispozitie de catre firma noastra de cadastru in momentul semnarii contractului de prestari servicii.
Cat costa Cadastru unui teren extravilan

Onorariul pentru Cadastru si Intabulare teren agricol extravilan este de 900 lei + 120 lei taxe OCPI

Dupa incheiere procesului de cadastru si intabulare beneficiarul va primi: încheierea de intabulare a terenului, extrasul de carte funciara pentru informare și planul de amplasament si delimitare a terenului.

Va stam la dipozitie pentru mai multe informatii ori programari de lucrari.

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Dreptul de superficie

Dreptul de superficie Dreptul de superficie este un drept real prin care titularul (superficiarul) are dreptul de a construi și de a exploata o construcție pe un teren care nu îi aparține, pentru o perioadă determinată. Terenul respectiv poate aparține unei alte persoane fizice sau juridice, de exemplu statului sau

Unitati de masura in topografie

Unitati de masura in topografie In topografie, există diverse unități de măsură pentru a măsura distanțele, unghiurile și înălțimile. Iată câteva dintre cele mai utilizate unități de măsură în topografie: Metru (m) – Este unitatea de bază pentru distanță în sistemul metric și este utilizată pentru a măsura lungimea segmentelor

Coordonatele wgs84

Coordonatele wgs84 Coordonatele WGS84 sunt un sistem de referință geografică global folosit pentru a descrie poziția unui punct de pe suprafața Pământului. Sistemul de referință WGS84 este utilizat în mod obișnuit în navigație, cartografie și în sistemele de poziționare globală, cum ar fi GPS. Coordonatele WGS84 sunt date sub formă

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire si contin concluzii privind incadrarea lucrarilor in reglementarile

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de amplasament si delimitare impreuna cu relevee interioare; intabularea consta in inscrierea dreptului de proprietate –