Cadastru si intabulare teren extravilan

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Cadastru si intabularea unui teren agricol extravilan

intabulare teren extravilan

Cand este necesar Cadastrul si intabularea unui teren extravilan

Cadastru si Intabularea unui teren agricol extravilan(atribuirea unui numar cadastral unic si inscrierea lui in Cartea Funciara) este necesar in momentul in care sunteti in situatia in care doriti sa vindeti sau sa cumparati un teren agricol, pentru accesarea de fonduri Europene ori alte operatiuni cu caracter juridic care necesita inscrierea acestuia in Cartea Funciara.

Cat dureaza Cadastrul si intabularea unui teren extravilan

Aceasta operatiune dureaza intre 30 si 90 de zile in functie de situatia in care planul parcelar este avizat sau nu.

Daca planul parcelar este avizat operatiunea se simplifica fiind necesar verificarea tehnica, realizarea verificarilor in teren apoi intocmirea documentatiei cadastrale.

In functie de corectitudinea intocmirii dosarului cadastral, depunerea sa si avizarea de catre OCPI operatiunea dureaza aproximativ 30 zile.

Daca planul parcelar nu este avizat procesul se complica fiind necesara realizarea operatiunii de incadrare in tarla(pozitionare incerta).

Aceasta operatiune necesita mai multe informatii iar planurile intocmite vor fi avizate si de Primaria de pe raza careia este situat terenul si apoi supuse avizarii de catre OCPI.

In acesta situatie procedura de încadrare în tarla poate dura până la 3 luni. Acest termen poate varia în funcție de beneficiar și comunicarea cu Primaria locala pe raza careia se afla terenul respectiv.

Acte necesare pentru realizarea lucrarii de cadastru si intabulare teren agricol extravilan sau forestier
  • Copie legalizata dupa actele de proprietate ale terenului respectiv. Aceste acte pot fi: titlu de proprietate, ordinul prefectului (cand terenul a fost primit sau retrocedat de stat), contract de vanzare cumparare (daca terenul a fost cumparat de la o persoană fizica sau juridica), certificat de mostenitor, sentinta civila definitivă și irevocabila. Deoarece procedura de intabulare se realizează succesiv, este important să se realizeze copii legalizate după toate actele de proprietate, incepand cu titlu de proprietate, pana la ultimul act.
  • Adeverinta de rol de la Primaria pe raza careia se afla terenul (in unele cazuri).
  • Certificat de atestare fiscala cu valoarea de impunere a imobilului, emisă de serviciul financiar teritorial.
  • Copie simpla dupa buletinul proprietarului sau a certificatului de inregistrare (CUI) in cazul persoanelor juridice. In situația în care unul dintre proprietari a decedat şi nu s-a dezbatut succesiunea după acesta, in vederea intabularii este necesara și o copie legalizată după certificatul de deces al acestuia.
  • Cereri tip care sunt puse la dispozitie de catre firma noastra de cadastru in momentul semnarii contractului de prestari servicii.
Cat costa Cadastru unui teren extravilan

Onorariul pentru Cadastru si Intabulare teren agricol extravilan este de 1400 lei + 120 lei taxe OCPI

Dupa incheiere procesului de cadastru si intabulare beneficiarul va primi: încheierea de intabulare a terenului, extrasul de carte funciara pentru informare și planul de amplasament si delimitare a terenului.

Va stam la dipozitie pentru mai multe informatii ori programari de lucrari.

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Sector 1

Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât de mult posibil întregul proces. Ce sunt cadastru si intabularea? Cadastrul și intabularea sunt proceduri

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând cu data de 11.11.2023 și stipulează că, la înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele și valoarea proprietății. Acesta servește ca bază pentru stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare. Conform datelor de pe site-ul

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la un simplu instrument de inventariere a resurselor funciare pentru stabilirea impozitelor, la un sistem integrat