Inscriere constructie noua

Picture of Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Inscriere constructie noua

prima insceire constructie

Inscrierea unei constructii in cartea funciara

In situatia in care sunteti proprietarul unui teren(imobil) trebuie sa aveti in vedere ca orice constructie noua pe care doriti sa o edificati va trebui inscrisa in cartea funciara(procesul de actualizare a imobilului); pana la inscriere, din punct de vedere juridic aceasta nu exista.

Ce insemna prima inscriere constructie

Inscrierea unei constructii noi sau prima inscriere reprezinta operatiunea de realizare a dosarului cadastral(partea tehnica si juridica) si intabularea constructiei in cartea funciara.

Cand se face prima inscriere in cartea funciara

Prima înscriere în cartea funciară se realizează în următoarele situații:

  • atunci când construcția, casa sau apartamentul nu este încă înregistrată în cartea funciară;
  • când se edifică o nouă construcție pe un teren fara numar cadastral;
  • casa veche pentru care nu au fost făcute demersurile necesare pentru cadastru și intabulare.

Pentru a inregistra o noua constructie in cartea funciara, edificata dupa anul 2001 este necesar ca edificarea constructiei sa fie facuta in baza unei autorizatii de construire, sa aiba proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor si certificat de edificare.

De retinut este faptul ca pentru eliberarea receptiei pe langa celelalte acte trebuie sa aveti si certificatul energetic al cladirii.

Certificatul energetic

Certificatul energetic, ce este si cand avem nevoie de el

Cat costa cadastru prima inscriere constructie

Cadastru si intabulare teren cu CONSTRUCTIE
(inscriere constructie noua) cu relevee interioare 1400 lei + taxe OCPI

Cadastru si intabulare teren cu CONSTRUCTIE
(inscriere constructie noua) fara relevee interioare 1200 lei + taxe OCPI

Cadastru teren cu constructii sau cu mai multe nivele

Pretul terenurilor cu constructie si al intabularii de constructii noi este valabil in cazul constructiilor cu un singur nivel. Pentru fiecare nivel in plus, se percepe un onorariu de 200 RON / nivel.

pret cadastru casa, cadastru casa bucuresti

Acte necesare prima inscriere constructie noua

Constructiile noi se pot inregistra in carte funciara in baza urmatoarelor acte:

  • C.I. proprietari, in copie;
  • Acte de proprietate pentru teren, in copie;
  • Plan de amplasament anterior avizat, in copie;
  • Extras de carte funciara, nu mai vechi de 30 zile;
  • Autorizatie de constructie, in original sau copie legalizata;
  • Planurile autorizatiei de construire vizate spre neschimbare(de primarie);
  • Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, in original sau copie legalizata;
  • Certificat de atestare a edificarii constructiei, in original sau copie legalizata;
  • Certificat fiscal cu valoarea de impozitare a constructiei  – nu mai vechi de 30 zile;
  • Acte identitate proprietari, in copie;
  • Asigurare obligatorie PAD. 

Certificatul de edificare al constructiilor

Vezi aici cum se obtine certificatul de edificare

Prima inscriere casa veche

Regulamentul privind inregistrarea imobilelor vechi, fara acte de proprietate s-a modificat incepand cu anul 2020, documentatia cadastrala pentru inscrierea constructiilor realizate fara acte de proprietate se realizeaza de catre inginerul geodez, cadastrist cu mentionarea numarului de nivele, suprafetei construite la sol si suprafata desfasurata iar intabularea se face in baza certficatului de edificare a constructiei ori certificatului de atestare fiscala dupa caz.

Se poate face prima inscriere pentru un imobil vechi construit inainte de anul 2000, in baza certificatului fiscal de la directia de taxe si impozite si a masuratorilor cadastrale.

Constructiile edificate dupa anul 2001 se inregistreaza in baza masuratorilor cadastrale si al certificatului de edificare eliberat de primaria pe raza careia este situat imobilul.

intabulare constructii fara autorizatie

Intabulare constructie fara autorizatie

Vezi aici articolul complet despre inregistrarea constructiilor fara acte de proprietate

Ce inseamna cadastru la o casa

Cadastru la o casa este o operațiune tehnică prin care se măsoară terenul, limitele exterioare ale casei, dimensiunile interioare, iar prelucrarea acestora rezultă în crearea Planului de Amplasament și Delimitare (PAD) al imobilului, precum și în realizarea releveelor cu suprafețele utile interioare. Intabularea reprezintă operațiunea ulterioară de înregistrare a dreptului de proprietate în cartea funciară, pe baza documentației cadastrale anterior întocmite; deși intabularea nu este obligatorie, nu veți putea efectua operațiuni privind dreptul de proprietate (vânzare, închiriere, grevare etc.) până când aceasta nu este realizată.

Pot intabula constructia noua fara releveele interioare

Da, puteți înregistra noua construcție fără a realiza releveele interioare, ceea ce va reduce costurile inițiale, deoarece nu veți avea costurile asociate cu releveele. Totuși, diferența de cost este mică, iar o actualizare ulterioară a documentației cadastrale va implica remăsurarea terenului și realizarea releveelor, fapt ce va conduce la costuri mult mai mari.

Cat dureaza prelucrarea datelor cadastrale la o constructie noua

Durata de prelucrare a măsurătorilor și întocmirea dosarului cadastral in regim normal variază în funcție de complexitatea și dimensiunea casei sau a construcției, fiind de aproximativ 3-14 zile lucrătoare.

Termenul de avizare a documentatie de catre Oficiul de Cadastru – OCPI

Termenul de avizare al Oficiului de Cadastru pentru documentațiile cadastrale de primă înscriere este de 18 zile lucrătoare în regim normal, respectiv 8 zile în regim de urgență.

Taxe OCPI prima inregistrare casa, constructie nou

Taxa oficiului de cadastru pentru inscrierea unei constructii noi se calculeaza in felul urmator:

Taxa in regim normal, 18 zile lucratoare:

Taxa inscriere constructie noua= 60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare; Valoarea de impozitare este inscrisa in certificatul fiscal.

In regim de urgenta, 8 zile lucratoare:

Taxa inscriere constructie noua = (60 lei + 0.05%) x 5

Ce documente primesc dupa ce se face prima inscriere a unui imobil

După încheierea procesului de primă înregistrare, veți primi încheierea de intabulare, un extras de carte funciară pentru informare, planul de amplasament și delimitare al casei (PAD), precum și releveele interioare (după caz), avizate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Realizam cadastru si intabulare de inscriere constructie noua in:

  • Inscriere constructie noua Bucuresti
  • Inscriere constructie noua Ilfov
5/5
Procesul de cadastru si intabulare implica si putina birocratie in vederea obtinerii actelor necesare inscrierii, este normal sa nu cunoasteti toti pasii asa ca va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru Sector 5

Certificatul de edificare o necesitate pentru intrarea in legalitate Certificatul de edificare reprezintă un act administrativ emis de către autoritatea locală (primărie), prin intermediul căruia se atestă faptul că la baza construcției a existat o autorizație de construire valabilă și un proces verbal de recepție. În cazul construcțiilor care au

Memoriu arhitect intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru intrare in legalitate casa, apartament Memoriul arhitectural este un document elaborat de un arhitect autorizat și conține informații despre intervențiile realizate în trecut. Acesta include, de obicei, planuri și scheme ale modificărilor efectuate, precum și detalii despre materialele folosite. În plus, memoriul arhitectural poate conține și informații

Contact OCPI Bucuresti

OCPI Bucuresti numere de telefon Bulevardul Expoziţiei, 1A, Bucureşti 037.44.88.100 [email protected] https://b.ancpi.ro/ Serviciul Cadastru Fond Funciar – interior 151 Inspectori – interior 148/147 Serviciul Publicitate Imobiliara BCPI Sectorul 1 – interior 136/137/120 BCPI Sectorul 2 – interior 119/172/171 BCPI Sectorul 3 – interior 127/121/126 BCPI Sectorul 4 – interior 125/164/143 BCPI

Titlul de proprietate

Ce este Titlul de Proprietate Titlul de proprietate este un act oficial care atestă dreptul unei persoane sau a unui grup de persoane de a deține și de a dispune de un imobil sau teren în mod legal. Acest document este recunoscut de lege și servește ca dovadă a proprietății

Dreptul de superficie

Dreptul de superficie Dreptul de superficie este un drept real prin care titularul (superficiarul) are dreptul de a construi și de a exploata o construcție pe un teren care nu îi aparține, pentru o perioadă determinată. Terenul respectiv poate aparține unei alte persoane fizice sau juridice, de exemplu statului sau

Unitati de masura in topografie

Unitati de masura in topografie In topografie, există diverse unități de măsură pentru a măsura distanțele, unghiurile și înălțimile. Iată câteva dintre cele mai utilizate unități de măsură în topografie: Metru (m) – Este unitatea de bază pentru distanță în sistemul metric și este utilizată pentru a măsura lungimea segmentelor

Coordonatele wgs84

Coordonatele wgs84 Coordonatele WGS84 sunt un sistem de referință geografică global folosit pentru a descrie poziția unui punct de pe suprafața Pământului. Sistemul de referință WGS84 este utilizat în mod obișnuit în navigație, cartografie și în sistemele de poziționare globală, cum ar fi GPS. Coordonatele WGS84 sunt date sub formă

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire si contin concluzii privind incadrarea lucrarilor in reglementarile

Intrare in legalitate constructii

Intrare in legalitate constructii edificate fara autorizatie Construcţiile edificate fără autorizaţie de construire au dat naştere unor discuţii între urbaniştii şi între arhitecţii şefi ai structurilor administraţiei publice la nivel local şi judeţean în condiţiile în care din Legea 50/1991 a fost eliminată noţiunea de “intrare în legalitate”. Deşi această

Acte intabulare casa

Acte necesare cadastru si intabulare casa Cadastrul si intabularea unei case se realizeaza atunci cand dorim sa inscriem dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI). Cadastrul si intabularea sunt operatiuni distincte obligatorii conform legii respectiv: Cadastrul este partea tehnica prin care se

Expertiza MLPAT casa, anexa

Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin obtinerea Certificatului de edificare de la primaria in circumscriptia careia se afla imobilul daca s-au

Expertiza tehnica MLPAT apartament
Expertiza tehnica MLPAT apartament

Expertiza tehnica MLPAT apartament Expertiza MLPAT apartament bloc Expertiza tehnica MLPAT pentru apartamente este solicitata de regula dupa ce s-au facut modificari interioare – intrare in legalitate ori se intentioneaza realizarea unor lucrari de construire. Intrare in legalitate modificari apartament Pentru a realiza modificari structurale in apartament in mod normal