fbpx

Cadastru apartament modificat

cadastru BucurestiCe modificari se pot face in apartament fara autorizatie

Se pot realiza fara o autorizatie prealabila lucrari simple de instalare usi/geamuri, zugraveli, inlocuiri instalatii electrice/sanitare, montare aer conditionat etc. care nu modifica structura de rezistenta a imobilului.

Nu se poate face Cadastru daca nu exista o autorizatie de modificare/compartimentare/desfiintare/construire pentru apartamentele in care sunt mentionate clar dependintele ori apar in schita anexa a contractului de vanzare cumparare.

Actualizare releveu apartament cu modificari interioare

Pentru a actualiza releveul apartamentului cu moficari la Oficiul de Cadastru – OCPI va fi necesar sa obtineti certificat de edificare de la Primarie; pentru obtinerea certificatului de edificare sau edificarii se vor solicita o serie de acte care difera de la o primarie la alta respectiv de flexibilitatea departamentului de urbanism. Este indicat este sa faceti un drum pana la primarie pentru a vedea exact cum sta treaba.

Acte necesare emitere certificat de edificare modificari interioare:
  • extras de carte funciara
  • actele de proprietate ale imobilului
  • releveu cu situatia actuala
  • expertiza MLPAT
  • proiect arhitect
  • actele de identitate ale proprietarilor

Dupa obtinerea certificatului de edificare se poate realiza actualizarea releveului la Oficiul de Cadastru.

Alipire apartamente cu modificari interioare fara autorizatie

Doua apartamente alaturate avand acelasi proprietar se pot alipi daca au deja cadastru si nu prezinta modificari interioare(se respecta releveul initial). Daca prezinta modificari interioare se vor putea alipi doar dupa actualizarea noilor moficari in cartea funciara.

Un alt exemplu este atunci cand un proprietar executa modificari apartamentului prin zidirea unei usi si crearea altei usi fara autorizatie de constructie din punct de vedere legal primaria nu mai poate emite act administrativ pentru reapartamentare si se vor urma aceiasi pasi, respectiv intrare in legalitate si actualizare.

Conform Legii nr. 230/2007:

„ Art. 13 – (1) Proprietarul poate aduce îmbunătăţiri sau modificări proprietăţii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică locală a modificărilor construcţiei, fără a pune în pericol integritatea structurală a clădirii sau a altor proprietăţi individuale.”

(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul asociaţiei de proprietari.

(3) Orice modificare a proprietăţii individuale se va aduce la cunoştinţa asociaţiei pentru înscrierea în jurnalul evenimentelor din cartea tehnică a construcţiei, prin depunerea în copie a actelor de autorizare, a procesului-verbal de recepţie şi a schiţelor.

(4) Unităţile care au administrat clădirile şi sunt deţinătoare a cărţii construcţiei au obligaţia de a o preda asociaţiilor de proprietari, iar acolo unde aceasta nu mai există, să o reconstituie pe cheltuiala proprie.”

Certificat de atestare a edificarii constructiei

Pana de curand pentru a fi consemnata in Cartea Funciara orice modificare a unei constructii trebuia insotita de Certificat de atestare a edificarii constructiei de la Primaria pe raza careia se afla imobilul, conform noului ordin 700 certificatul de atestare a edificarii constructiei nu mai este necesar, se va depune autorizatia e construire in copie legalizata si procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor in format original semnat de autoritatea emitenta.

Daca in Procesul Verbal de receptie la terminarea lucrarilor este specificata componenta imobilului, Certificatul de atestare a edificarii nu este necesar.

Inapoi la meniu

Pentru mai multe informatii sau programari de lucrari va stam la dipozitie.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *