Cadastru si intabulare Garsoniera

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Cadastru si intabulare Garsoniera

cadastru garsoniera

Cadastru si intabulare garsoniera Bucuresti.

Când este necesar cadastrul pentru o garsonieră?

Cadastrul este necesar în cazul în care doriți să vindeți, ipotecați sau să asigurați o garanție reală a dreptului dumneavoastră de proprietate asupra unei garsoniere care nu este înregistrată în cartea funciară. Pentru a vă asigura că dreptul de proprietate este recunoscut oficial, este esențial să efectuați procedurile de cadastru și întabulare.

În plus, pentru tranzacțiile imobiliare, pe lângă cadastru și întabulare, este necesar și certificatul de performanță energetică. Acest document este important pentru a evalua eficiența energetică a proprietății.

Cu alte cuvinte apartamentul se poate vinde doar daca are cadastru si este intabulat pe numele vanzatorului(nu puteti vinde ce nu este al dumneavoastra).

Ce insemna cadastru si intabulare la o garsoniera

Cadastrul pentru garsoniera, apartament este operatiunea prin care se identifica, se masoara, se prelucreaza datele obtinute sub forma de relevee si se intocmeste dosarul cadastral in vederea intabularii dreptului de proprietate in cartea funciara.

Intabularea garsonierei reprezinta etapa de inscriere a drepturilor reale imobilare in sistemul integrat de cadastru si carte funciara pe baza dosarului cadastral intocmit anterior.

Unde fac cadastru pentru garsoniera

Cadastrul și întabularea unei garsoniere se realizează prin intermediul unui inginer autorizat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), care se va ocupa de elaborarea documentației tehnice și juridice, incluzând măsurătorile și actele necesare pentru înregistrarea drepturilor de proprietate în cartea funciară.

Pret cadastru si intabulare garsoniera

Onorariul pentru întocmirea documentației de cadastru este de 490 lei, la care se adaugă o taxă de 120 lei pentru Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) în regim normal. În cazul în care dosarul cadastral este realizat în regim de urgență, se percepe un supliment de 200 lei, iar taxa OCPI va fi de cinci ori tariful normal.

Taxa OCPI trebuie achitată direct în contul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar dovada plății se anexează la dosar.

În cazul imobilelor dobândite prin Legea 112, pot apărea costuri suplimentare, fiind necesară deschiderea cărții funciare colective a imobilului.

Pentru imobilele dobândite după data de 16 aprilie 2009, prin certificat de moștenitor, sentințe civile sau hotărâri judecătorești, taxa va fi majorată cu 0.15% din valoarea imobilului.

Acte cadastru si intabulare garsoniera

Documentația tehnică include informații obținute pe baza măsurătorilor cadastrale efectuate de expertul cadastrist, precum și schițe, relevee și planuri topografice.

Documentația juridică presupune identificarea și centralizarea actelor referitoare la imobil și proprietari. În acest sens, este necesar să pregătiți următoarele acte, după caz:

Acte necesare cadastru garsoniera
 1. Acte de proprietate in copie legalizata

Actele de proprietate pot fi:

 • Contract de vanzare cumparare
 • Contract de vanzare cumparare cu plata in rate
 • Adeverinta de achitare integrala
 • Contract de construire
 • Proces verbal de predare-primire apartament
 • Contract de schimb / donatie
 • Contract de partaj
 • Contract de imprumut / rate
 • Titlu de proprietate
 • Certificat de moştenitor
 • Certificat de casatorie
 • Certificat de deces
 • Sentinta civila definitiva şi irevocabila
 • Sentinţă de divort

2. Certificat fiscal de la Administraţia financiara pentru cu mentiunea pentru  Cadastru si Intabulare(in copie).

  3. Cartile de identitate ale proprietarilor(in copie).

  4. Schitele initiale ale garsonierei (in copie).

  5. Asigurare obligatorie PAD.

  6. Dovada achitarii taxei OCPI.

  Articol obtinerea adeverinta plata integrala apartament

  Vezi aici procedura de obtinere adeverinta plata integrala imobile achizitionate in rate de la institutii ale statului ICRAL, ICVL, CEC

  Cat dureaza cadastru pentru garsoniera

  Dupa receptionarea dosarului cadastral ANCPI(Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara) avizarea acestuia va fi realizata in termen de 18 zile lucratoare.

  Dupa ce se realizeaza inscrierea in Cartea Funciara se vor elibera Incheierea de Carte Funciara, Extrasul de Carte Funciara pentru informare si releveul apartamentului catre proprietar.

  Realizam lucrari de cadastru si intabulare garsoniere in:

  Cadastru si intabulare garsoniera Bucuresti

  Cadastru si intabulare garsoniera Ilfov

  Procesul de cadastru si intabulare implica si putina birocratie in vederea obtinerii actelor necesare inscrierii, este normal sa nu cunoasteti toti pasii asa ca va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari.

  Drepturi Copyright

  Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

  Cadastru si intabulare Sector 1

  Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât de mult posibil întregul proces. Ce sunt cadastru si intabularea? Cadastrul și intabularea sunt proceduri

  Asigurare locuinta pentru cadastru

  Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând cu data de 11.11.2023 și stipulează că, la înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în

  Cadastru Voluntari

  Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele și valoarea proprietății. Acesta servește ca bază pentru stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și

  Cadastru si intabulare Buftea

  Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare. Conform datelor de pe site-ul

  certificat fiscal
  Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

  Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la un simplu instrument de inventariere a resurselor funciare pentru stabilirea impozitelor, la un sistem integrat