fbpx

Preturi cadastru

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Preturi cadastru si intabulare 2022

intabulare casa, apartament

Cat costa cadastru si intabularea in 2022?

Pe acesta pagina regasiti lista de preturi cadastru si intabulare actualizata, termenele si taxele percepute de ANCPI pentru avizarea dosarelor depuse. Pretul pentru cadastru si intabulare este format din onorariu intocmire dosar cadastral si taxele de avizare OCPI; taxele de avizare OCPI se platesc separat direct catre oficiu iar cuantumul acestora este stabilit prin lege.

Preturi cadastru si intabulare apartament

 • Cadastru garsoniera Bucuresti 440 lei

  + 120 lei taxa Oficiu de Cadastru

 • Cadastru apartament 2 camere 490 lei

  + taxa Oficiu de Cadastru

 • Cadastru apartament 3 camere, Bucuresti 490 lei

  +120 taxa Oficiu de Cadastru

 • Pret cadastru apartament 4 camere Bucuresti 700 lei

  +120 lei taxa OCPI

 • Cadastru si intabulare apartament legea 112 de la 900 lei

  + 120 lei taxa Oficiu de Cadastru

Taxe si termen de avizare OCPI cadastru si intabulare apartament Bucuresti:

 • 120 lei,  termen de avizare 21 zile lucratoare in regim normal
 • 600 lei,  termen de avizare 7 zile in regim de urgenta

Taxa OCPI regim de urgenta este de 5 ori tariful normal respectiv 600 de lei.

Dupa depunere nu garantam termenul de avizare al dosarelor cadastrale de catre OCPI.

Preturi cadastru si intabulare casa, teren

Taxe si termen de avizare OCPI pentru cadastru si intabulare teren, casa:

 • 120 lei,  termen de avizare 21 zile lucratoare in regim normal
 • 600 lei,  termen de avizare 7 zile in regim de urgenta

Cost cadastru si intabulare casa Bucuresti, Ilfov aplicabil pentru regimul de inaltime P, daca constructia are mai multe nivele se vor percepe 200 lei pentru fiecare nivel suplimentar.

Taxa OCPI in regim de urgenta este de 5 ori tariful normal respectiv 600 de lei

Alipire terenuri, apartamente

Termen avizare documentatie:

 • 9 zile in regim normal;
 • 3 zile in regim de urgenta;

TRASARE teren (intarusare)

Trasare teren(intarusare limite teren) 100 lei/punct, minim 4 puncte;

Trasare teren(intarusare limite teren) 75 lei/punct, minim 10 puncte;

Acte necesare cadastru si intabulare apartament

Vezi lista completa cu actele necesare pentru cadastru si intabulare apartament in 2021

MODIFICARE LIMITE PROPRIETATE

 • Modificare limite teren 1100 lei

  +120 lei taxe OCPI in regim normal

MODIFICARE SUPRAFATA TEREN

1100 lei + 120 lei taxe OCPI in regim normal

Actualizare / Rectificare cadastru

preturi cadastru

Cum platesc pentru cadastru si intabulare

Tariful de realizare a dosarului cadastral pentru cadastru si intabulare se achita dupa cum urmeaza:

 • 50 %  la masuratori;
 • 50%  in momentul depunerii dosarului la OCPI prin virament bancar ori numerar;

Taxa OCPI se achita separat direct in contul Oficiului de Cadastru.

Nu garantam respectarea termenelor de avizare ale Oficiului de Cadastru.

Pretul total al unei lucrarii de cadastru este format din onorariu pentru intocmirea dosarului cadastra + Taxe Oficiu de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Daca se doreste depunerea lucrarii in regim de urgenta, onorariul creste cu 200 lei in cazul apartamentelor si 300 lei in cazul terenurilor.

Calculul tarifului in regim de urgenta 

Furnizarea serviciilor in regim de urgenta de catre OCPI presupune pe langa plata tarifului in regim normal si plata unui tarif suplimentar pe serviciu in cuantum de 4 ori valoarea tarifului normal, dar nu mai mult de 5000 lei pe serviciu.

Cadastru, certificat mostenire, sentinte civile

In cazul Certificatelor de mostenire si sentinte civile emise dupa data de 16 aprilie 2009 ANCPI –  pe langa taxa de inregistrare de 120 lei, percepea si o taxa suplimentara de 0.15% din valoarea imobilului in regim normal sau 0,75% in regim de urgenta, conform legii 7/1996 actualizata in 2020 nu se mai percepe.

ANCPI – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara reprezinta autoritatea publica in domeniu pentru serviciile de cadastru si publicitate imobiliara.

Pret cadastru teren cu constructii sau cu mai multe nivele

Pretul pentru intocmirea dosarului cadastral in cazul terenurilor cu constructii si al intabularii constructiilor noi este valabil in cazul constructiilor cu un singur nivel. Pentru fiecare nivel in plus, se percepe un onorariu de 200 RON / nivel.

ANCPI – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara reprezinta autoritatea publica in domeniu pentru serviciile de cadastru si publicitate imobiliara.

Preturi cadastru si intabulare valabile in zona Bucuresti, Ilfov, actualizate in iunie 2021.

Va stam la dispozitie pentru eventualele intrebari despre lucrarile de cadastru, intabulare si expertize MLPAT realizate.

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Formular contact

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire si contin concluzii privind incadrarea lucrarilor in reglementarile

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de amplasament si delimitare impreuna cu relevee interioare; intabularea consta in inscrierea dreptului de proprietate –

Intrare in legalitate constructii

Intrare in legalitate constructii edificate fara autorizatie Construcţiile edificate fără autorizaţie de construire au dat naştere unor discuţii între urbaniştii şi între arhitecţii şefi ai structurilor administraţiei publice la nivel local şi judeţean în condiţiile în care din Legea 50/1991 a fost eliminată noţiunea de “intrare în legalitate”. Deşi această

Acte intabulare casa

Acte necesare cadastru si intabulare casa Cadastrul si intabularea unei case se realizeaza atunci cand dorim sa inscriem dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI). Cadastrul si intabularea sunt operatiuni distincte obligatorii conform legii respectiv: Cadastrul este partea tehnica prin care se

Expertiza MLPAT casa, anexa

Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin obtinerea Certificatului de edificare de la primaria in circumscriptia careia se afla imobilul daca s-au