Cadastru si intabulare Buftea

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov

Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare.

Conform datelor de pe site-ul ANCPI, la data de 08.09.2023, numărul total de proprietăți gestionate de sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de 22.041.215, dintre care 6.169.248 provin din procesul de înregistrare sistematică. Acest număr reprezintă 55,10% din numărul total estimat de 40.000.000 de proprietăți.

Care este procedura pentru realizarea cadastrului și intabulării unui teren

Dacă vă aflați în situația în care dețineți un teren în Buftea și doriți să realizați cadastrul acestuia, primul pas este să strângeți actele necesare, apoi să ne contactați pentru efectuarea măsurătorilor cadastrale.

Acte necesare pentru cadastru și intabulare a terenului:

 • Acte de identitate ale proprietarilor
 • Acte de proprietate (acestea pot fi: Titlu de proprietate, contract de vânzare-cumpărare, certificat de moștenitor etc.)
 • Extras de plan parcelar ștampilat de primărie
 • Certificat fiscal de la direcția taxe și impozite

Extrasul de plan parcelar este necesar la lucrările de primă înregistrare, atunci când un teren nu a fost înregistrat anterior în sistemul de cadastru. Acesta va fi folosit pentru a determina exact limitele și suprafața terenului.

Următorul pas este să venim pentru a efectua măsurătorile cadastrale la teren. La imobilele împrejmuite, se va măsura pe limitele gardurilor existente, iar la cele neîmprejmuite, se va măsura conform planului parcelar avizat de primărie.

Cât costă realizarea cadastrului și intabulării pentru un teren în Buftea?

Onorariul pentru realizarea unei documentații cadastrale de primă înregistrare sau actualizare pentru un teren este de 1000 lei + 120 lei taxa OCPI pentru lucrările de primă înregistrare sau 60 lei pentru documentațiile de actualizare.

cadastru casa buftea

Cadastru și intabulare la o casă nouă în Buftea

Firma noastră, prin Ing. Autorizat ANCPI Emilian Ion, realizează documentații cadastrale pentru intabularea construcțiilor noi în Buftea și localitățile limitrofe: Mogoșoaia, Mănăstirea, Tamași, Corbeanca, având o experiență de 15 ani în domeniu.

Pentru a intabula o locuință nouă, aveți nevoie de următoarele acte:

 • Acte de identitate ale proprietarilor
 • Acte de proprietate pentru teren
 • Autorizația de construire
 • Proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor
 • Planurile autorizației de construire vizate spre neschimbare de către primărie
 • Certificat de edificare
 • Certificatul fiscal pe care să fie înscrisă construcția

Certificatul de edificare al construcției este un document oficial eliberat de primăria Buftea (sau alt UAT, după caz), prin care se specifică faptul că la baza edificării construcției a stat o Autorizație de construire valabilă și există încheiat un Proces-verbal la terminarea lucrărilor.

Cât costă intabularea unei case noi în Buftea, Ilfov?

Costul pentru intabularea unei construcții noi în cartea funciară este de aproximativ 1400 lei + taxa OCPI (60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare înscrisă pe certificatul fiscal). Costul poate varia pentru construcțiile mai mari sau pentru care, pe lângă intabulare, mai sunt necesare și alte operațiuni cadastrale.

Intabulare constructie fara Autorizatie

Ce se întâmplă dacă locuința nu a fost construită cu autorizație de construire, nu a fost respectată sau nu a fost obținut procesul verbal la terminarea lucrărilor?

Construcțiile edificate fără autorizație sau pentru care nu s-a respectat autorizația de construire pot intra în legalitate prin obținerea unui certificat de edificare de la Primaria Buftea dacă lucrările sunt mai vechi de 3 ani si nu au fost aplicate amenzi contravenționale. Certificatul de edificare pe tru construcțiile edificate fără autorizație se emite de catre primarie in baza măsurătorilor cadastrale, a unei Expertize tehnice MLPAT (pentru rezistență, stabilitate și risc seismic) și a unui memoriu arhitectural întocmit de un arhitect cu drept de semnătură privind încadrarea lucrărilor în prevederile documentațiilor de urbanism aprobate.

Dacă doriți să intrați în legalitate cu o construcție realizată fără autorizație, vă putem furniza toate documentațiile tehnice de care aveți nevoie și vă putem ghida pe tot parcursul procesului de intrare în legalitate.

Programeaza o lucrare de cadastru si intabulare in Buftea

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Sector 1

Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la

Planuri incadrare in zona

Planurile de incadrare in zona 1:500 si 1:2000 In lumea construcțiilor și dezvoltării imobiliare, planurile de incadrare in zona joacă un rol crucial. Acestea oferă informații detaliate și precise despre dezvoltarea terenurilor, facilitând procesul de