fbpx

Ce este cadastrul

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Ce este Cadastru

cadastru Bucuresti

 

Ce este Cadastru, cand avem nevoie de el

Cadastru prin definitie este un sistem unitar si obligatoriu de evidenta, tehnica, economica si juridica, prin intermediul caruia se identifica, inregistreaza si se reprezinta pe harti si planuri cadastrale toate terenurile, precum si celelalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor sau proprietar.

Cadastru este intocmit de catre un inginer topograf, persoana fizica sau juridica autorizat de ANCPI – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Avem nevoie de cadastru atunci cand construim, vindem, cumparam, mostenim si in multe alte situatii cand este necesara deschiderea Cartii Funciare.

Functia tehnica a cadastrului se realizeaza prin determinarea pe baza masuratorilor a pozitiei limitelor dintre proprietatile invecinate.

Functia economica a cadastrului consta in evidentierea elementelor tehnice necesare stabilirii valorilor impozabile ale imobilelor ori dupa caz a impozitelor si taxelor pentru acestea.

Functia juridica a cadastrului consta in identificare proprietarilor si inscrierea acestora in evidentele cadastrale, in scopul inscrierii in Cartea Funciara.

Firma de Cadastru elaboreaza documentatia cadastrala care va contine:

  • planul de amplasament și delimitarea imobilului realizat la scara 1:500, 1:1000 sau 1:2000
  • memoriu tehnic
  • cerere tip – ce va fi semnată de catre proprietar
  • planul de incadrare in zona
  • Actele proprietarilor
  • Titlul de proprietate
  • Planul imobilului cu descrierea imobilului
  • Coordonatele zonei in care este situat imobilul
  • O declaratie cu privire la identificare limitelor imobilului

Avizarea documentatiei cadastrale in regim normal dureaza in jur de 15 zile lucratoare iar in regim de urgenta 1-5 zile lucratoare, in functie de lucrare.

La finalul lucrarii de cadastru, proprietarul va primi: incheierea de intabulare, extrasul de Carte Funciara de Informare si Planul de amplasament si delimitare al imobilului.

Puteti vizualiza lucrarile executate de noi aici

Actele necesare pentru lucrarile de Cadastru le puteti vedea aici

Lista cu onorariile noastre pentru lucrarile de Cadastru o puteti vedea aici

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare. Conform datelor de pe site-ul

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la un simplu instrument de inventariere a resurselor funciare pentru stabilirea impozitelor, la un sistem integrat

Planuri incadrare in zona

Planurile de incadrare in zona 1:500 si 1:2000 In lumea construcțiilor și dezvoltării imobiliare, planurile de incadrare in zona joacă un rol crucial. Acestea oferă informații detaliate și precise despre dezvoltarea terenurilor, facilitând procesul de construcție și gestionare a proiectelor. În România, Organismul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) este

Cadastru Sector 5

Certificatul de edificare o necesitate pentru intrarea in legalitate Certificatul de edificare reprezintă un act administrativ emis de către autoritatea locală (primărie), prin intermediul căruia se atestă faptul că la baza construcției a existat o autorizație de construire valabilă și un proces verbal de recepție. În cazul construcțiilor care au

Memoriu arhitect intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru intrare in legalitate casa, apartament Memoriul arhitectural este un document elaborat de un arhitect autorizat și conține informații despre intervențiile realizate în trecut. Acesta include, de obicei, planuri și scheme ale modificărilor efectuate, precum și detalii despre materialele folosite. În plus, memoriul arhitectural poate conține și informații