Ce este cadastrul

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Ce este Cadastru

cadastru Bucuresti

 

Ce este Cadastru, cand avem nevoie de el

Cadastru prin definitie este un sistem unitar si obligatoriu de evidenta, tehnica, economica si juridica, prin intermediul caruia se identifica, inregistreaza si se reprezinta pe harti si planuri cadastrale toate terenurile, precum si celelalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor sau proprietar.

Cadastru este intocmit de catre un inginer topograf, persoana fizica sau juridica autorizat de ANCPI – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Avem nevoie de cadastru atunci cand construim, vindem, cumparam, mostenim si in multe alte situatii cand este necesara deschiderea Cartii Funciare.

Functia tehnica a cadastrului se realizeaza prin determinarea pe baza masuratorilor a pozitiei limitelor dintre proprietatile invecinate.

Functia economica a cadastrului consta in evidentierea elementelor tehnice necesare stabilirii valorilor impozabile ale imobilelor ori dupa caz a impozitelor si taxelor pentru acestea.

Functia juridica a cadastrului consta in identificare proprietarilor si inscrierea acestora in evidentele cadastrale, in scopul inscrierii in Cartea Funciara.

Firma de Cadastru elaboreaza documentatia cadastrala care va contine:

  • planul de amplasament și delimitarea imobilului realizat la scara 1:500, 1:1000 sau 1:2000
  • memoriu tehnic
  • cerere tip – ce va fi semnată de catre proprietar
  • planul de incadrare in zona
  • Actele proprietarilor
  • Titlul de proprietate
  • Planul imobilului cu descrierea imobilului
  • Coordonatele zonei in care este situat imobilul
  • O declaratie cu privire la identificare limitelor imobilului

Avizarea documentatiei cadastrale in regim normal dureaza in jur de 15 zile lucratoare iar in regim de urgenta 1-5 zile lucratoare, in functie de lucrare.

La finalul lucrarii de cadastru, proprietarul va primi: incheierea de intabulare, extrasul de Carte Funciara de Informare si Planul de amplasament si delimitare al imobilului.

Puteti vizualiza lucrarile executate de noi aici

Actele necesare pentru lucrarile de Cadastru le puteti vedea aici

Lista cu onorariile noastre pentru lucrarile de Cadastru o puteti vedea aici

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Sector 1

Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât de mult posibil întregul proces. Ce sunt cadastru si intabularea? Cadastrul și intabularea sunt proceduri

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând cu data de 11.11.2023 și stipulează că, la înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele și valoarea proprietății. Acesta servește ca bază pentru stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare. Conform datelor de pe site-ul

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la un simplu instrument de inventariere a resurselor funciare pentru stabilirea impozitelor, la un sistem integrat