fbpx

Ce este cadastrul

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Ce este Cadastru

cadastru Bucuresti

 

Ce este Cadastru, cand avem nevoie de el

Cadastru prin definitie este un sistem unitar si obligatoriu de evidenta, tehnica, economica si juridica, prin intermediul caruia se identifica, inregistreaza si se reprezinta pe harti si planuri cadastrale toate terenurile, precum si celelalte bunuri imobile de pe intreg teritoriul tarii, indiferent de destinatia lor sau proprietar.

Cadastru este intocmit de catre un inginer topograf, persoana fizica sau juridica autorizat de ANCPI – Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Avem nevoie de cadastru atunci cand construim, vindem, cumparam, mostenim si in multe alte situatii cand este necesara deschiderea Cartii Funciare.

Functia tehnica a cadastrului se realizeaza prin determinarea pe baza masuratorilor a pozitiei limitelor dintre proprietatile invecinate.

Functia economica a cadastrului consta in evidentierea elementelor tehnice necesare stabilirii valorilor impozabile ale imobilelor ori dupa caz a impozitelor si taxelor pentru acestea.

Functia juridica a cadastrului consta in identificare proprietarilor si inscrierea acestora in evidentele cadastrale, in scopul inscrierii in Cartea Funciara.

Firma de Cadastru elaboreaza documentatia cadastrala care va contine:

  • planul de amplasament și delimitarea imobilului realizat la scara 1:500, 1:1000 sau 1:2000
  • memoriu tehnic
  • cerere tip – ce va fi semnată de catre proprietar
  • planul de incadrare in zona
  • Actele proprietarilor
  • Titlul de proprietate
  • Planul imobilului cu descrierea imobilului
  • Coordonatele zonei in care este situat imobilul
  • O declaratie cu privire la identificare limitelor imobilului

Avizarea documentatiei cadastrale in regim normal dureaza in jur de 15 zile lucratoare iar in regim de urgenta 1-5 zile lucratoare, in functie de lucrare.

La finalul lucrarii de cadastru, proprietarul va primi: incheierea de intabulare, extrasul de Carte Funciara de Informare si Planul de amplasament si delimitare al imobilului.

Puteti vizualiza lucrarile executate de noi aici

Actele necesare pentru lucrarile de Cadastru le puteti vedea aici

Lista cu onorariile noastre pentru lucrarile de Cadastru o puteti vedea aici

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Dreptul de superficie

Dreptul de superficie Dreptul de superficie este un drept real prin care titularul (superficiarul) are dreptul de a construi și de a exploata o construcție pe un teren care nu îi aparține, pentru o perioadă determinată. Terenul respectiv poate aparține unei alte persoane fizice sau juridice, de exemplu statului sau

Unitati de masura in topografie

Unitati de masura in topografie In topografie, există diverse unități de măsură pentru a măsura distanțele, unghiurile și înălțimile. Iată câteva dintre cele mai utilizate unități de măsură în topografie: Metru (m) – Este unitatea de bază pentru distanță în sistemul metric și este utilizată pentru a măsura lungimea segmentelor

Coordonatele wgs84

Coordonatele wgs84 Coordonatele WGS84 sunt un sistem de referință geografică global folosit pentru a descrie poziția unui punct de pe suprafața Pământului. Sistemul de referință WGS84 este utilizat în mod obișnuit în navigație, cartografie și în sistemele de poziționare globală, cum ar fi GPS. Coordonatele WGS84 sunt date sub formă

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire si contin concluzii privind incadrarea lucrarilor in reglementarile

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de amplasament si delimitare impreuna cu relevee interioare; intabularea consta in inscrierea dreptului de proprietate –