Ce inseamna trasare teren

trasare teren

Prin operatiunea de trasare teren sau intarusare se identifica limitele de proprietate, se traseaza axele constructiilor, fundatiile sau alte elemente adiacente acestora.

Trasarea terenului este primul pas cu care se incepe constructia unei locuinte.

Procedura de determinare a limitelor unei proprietati respectiv trasarea terenului se realizeaza cu instrumente topografice profesionale de inalta precizie.

Documentatia tehnica care este necesara inceperii lucrarilor de trasare variaza in functie de natura proiectului, de teren si complexitatea constructiei.

Documentatia tehnica poate consta in:

Pregatirea in vederea realizarii lucrarilor de trasare consta in:

Planul de amplasament si delimitare se regaseste in mod obligatoriu in documentatia cadastrala.

Inventarul de coordonate eliberat de catre Oficiul teritorial inaintea inceperii lucrarilor este necesar pentru a determina punctele care reprezinta limita de proprietate a imobilului. Conform Articolului 68-ODG 700/2014 cu privire la Regulamentul de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si Carte Funciara din 09.07.2014  publicat de ANCPI.

Dupa finalizarea lucrarii se va intocmi un proces-verbal de trasare si predare-primire a amplasamentului semnat de inginerul topograf autorizat pentru executarea lucrarii si proprietar.

Documentatia cadastrala a imobilului ce urmeaza a fi trasat trebuie intocmita in sistem de proiectie STEREO 1970 sau STEREO 30 local Bucuresti.

Daca documentatia este intocmita in sistem local de proiectie imobilul nu se poate trasa fiind necesara realizarea unei documentatii de actualizare a numarului cadastral.

Cand aveti nevoie de realizarea trasarilor pentru terenuri si constructii

Puteti vizualiza lista de preturi pentru trasari aici

Acte necesare lucrari cadastru