fbpx

Trasare teren

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Ce inseamna trasare teren

trasare teren

Prin operatiunea de trasare teren sau intarusare se identifica limitele de proprietate, se traseaza axele constructiilor, fundatiile sau alte elemente adiacente acestora.

Trasarea terenului este primul pas cu care se incepe constructia unei locuinte.

Procedura de determinare a limitelor unei proprietati respectiv trasarea terenului se realizeaza cu instrumente topografice profesionale de inalta precizie.

Documentatia tehnica care este necesara inceperii lucrarilor de trasare variaza in functie de natura proiectului, de teren si complexitatea constructiei.

Documentatia tehnica poate consta in:

 • Planuri sau extrase din planul constructiei care contin dimensiuni ale acestora, distante reciproce etc
 • Schema retelei de spriji, ridicarii planimetrice si altimentrice
 • Inventarul coordonatelor punctelor de sprijin si descrierea lor
 • Calculele de ridicarilor planimetrice si altimetrice

Pregatirea in vederea realizarii lucrarilor de trasare consta in:

 • Alegerea unei retele de sprijin utilizata in efectuarea trasarii
 • Se proiecteaza reteaua de sprijin pentru trasare
 • Se determina elementele topografice respectiv unghiuri, lungimi si diferente de nivel

Planul de amplasament si delimitare se regaseste in mod obligatoriu in documentatia cadastrala.

Inventarul de coordonate eliberat de catre Oficiul teritorial inaintea inceperii lucrarilor este necesar pentru a determina punctele care reprezinta limita de proprietate a imobilului. Conform Articolului 68-ODG 700/2014 cu privire la Regulamentul de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si Carte Funciara din 09.07.2014  publicat de ANCPI.

Dupa finalizarea lucrarii se va intocmi un proces-verbal de trasare si predare-primire a amplasamentului semnat de inginerul topograf autorizat pentru executarea lucrarii si proprietar.

Documentatia cadastrala a imobilului ce urmeaza a fi trasat trebuie intocmita in sistem de proiectie STEREO 1970 sau STEREO 30 local Bucuresti.

Daca documentatia este intocmita in sistem local de proiectie imobilul nu se poate trasa fiind necesara realizarea unei documentatii de actualizare a numarului cadastral.

Cand aveti nevoie de realizarea trasarilor pentru terenuri si constructii

 • la vanzarea sau cumpararea unui teren, pentru a fi siguri ca terenul se afla in locul indicat de vanzator sau agentia insarcinata cu vanzarea terenului.
 • trasare axe constructii, atunci cand se construieste o casa pe un teren pentru a fi sigur ca acesta respecta cu precizie proiectul de constructie
 • pentru a fi sigur ca pe suprafata imobilului achizitionat nu exista si alte constructii
 • pentru a va asigura ca limitele de proprietate sunt respectate in raport cu vecinii
 • pentru respectarea hotarelor in momentul in care executati lucrari agricole
 • pentru ingradirea unui imobil

Puteti vizualiza lista de preturi pentru trasari aici

Acte necesare lucrari cadastru

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Dreptul de superficie

Dreptul de superficie Dreptul de superficie este un drept real prin care titularul (superficiarul) are dreptul de a construi și de a exploata o construcție pe un teren care nu îi aparține, pentru o perioadă determinată. Terenul respectiv poate aparține unei alte persoane fizice sau juridice, de exemplu statului sau

Unitati de masura in topografie

Unitati de masura in topografie In topografie, există diverse unități de măsură pentru a măsura distanțele, unghiurile și înălțimile. Iată câteva dintre cele mai utilizate unități de măsură în topografie: Metru (m) – Este unitatea de bază pentru distanță în sistemul metric și este utilizată pentru a măsura lungimea segmentelor

Coordonatele wgs84

Coordonatele wgs84 Coordonatele WGS84 sunt un sistem de referință geografică global folosit pentru a descrie poziția unui punct de pe suprafața Pământului. Sistemul de referință WGS84 este utilizat în mod obișnuit în navigație, cartografie și în sistemele de poziționare globală, cum ar fi GPS. Coordonatele WGS84 sunt date sub formă

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in cazul constructiilor realizate fara autorizatie de construire si contin concluzii privind incadrarea lucrarilor in reglementarile

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de amplasament si delimitare impreuna cu relevee interioare; intabularea consta in inscrierea dreptului de proprietate –