Trasare teren

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Ce inseamna trasare teren

trasare teren

Prin operatiunea de trasare teren sau intarusare se identifica limitele de proprietate, se traseaza axele constructiilor, fundatiile sau alte elemente adiacente acestora.

Trasarea terenului este primul pas cu care se incepe constructia unei locuinte.

Procedura de determinare a limitelor unei proprietati respectiv trasarea terenului se realizeaza cu instrumente topografice profesionale de inalta precizie.

Documentatia tehnica care este necesara inceperii lucrarilor de trasare variaza in functie de natura proiectului, de teren si complexitatea constructiei.

Documentatia tehnica poate consta in:

 • Planuri sau extrase din planul constructiei care contin dimensiuni ale acestora, distante reciproce etc
 • Schema retelei de spriji, ridicarii planimetrice si altimentrice
 • Inventarul coordonatelor punctelor de sprijin si descrierea lor
 • Calculele de ridicarilor planimetrice si altimetrice

Pregatirea in vederea realizarii lucrarilor de trasare consta in:

 • Alegerea unei retele de sprijin utilizata in efectuarea trasarii
 • Se proiecteaza reteaua de sprijin pentru trasare
 • Se determina elementele topografice respectiv unghiuri, lungimi si diferente de nivel

Planul de amplasament si delimitare se regaseste in mod obligatoriu in documentatia cadastrala.

Inventarul de coordonate eliberat de catre Oficiul teritorial inaintea inceperii lucrarilor este necesar pentru a determina punctele care reprezinta limita de proprietate a imobilului. Conform Articolului 68-ODG 700/2014 cu privire la Regulamentul de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si Carte Funciara din 09.07.2014  publicat de ANCPI.

Dupa finalizarea lucrarii se va intocmi un proces-verbal de trasare si predare-primire a amplasamentului semnat de inginerul topograf autorizat pentru executarea lucrarii si proprietar.

Documentatia cadastrala a imobilului ce urmeaza a fi trasat trebuie intocmita in sistem de proiectie STEREO 1970 sau STEREO 30 local Bucuresti.

Daca documentatia este intocmita in sistem local de proiectie imobilul nu se poate trasa fiind necesara realizarea unei documentatii de actualizare a numarului cadastral.

Cand aveti nevoie de realizarea trasarilor pentru terenuri si constructii

 • la vanzarea sau cumpararea unui teren, pentru a fi siguri ca terenul se afla in locul indicat de vanzator sau agentia insarcinata cu vanzarea terenului.
 • trasare axe constructii, atunci cand se construieste o casa pe un teren pentru a fi sigur ca acesta respecta cu precizie proiectul de constructie
 • pentru a fi sigur ca pe suprafata imobilului achizitionat nu exista si alte constructii
 • pentru a va asigura ca limitele de proprietate sunt respectate in raport cu vecinii
 • pentru respectarea hotarelor in momentul in care executati lucrari agricole
 • pentru ingradirea unui imobil

Puteti vizualiza lista de preturi pentru trasari aici

Acte necesare lucrari cadastru

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Sector 1

Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât de mult posibil întregul proces. Ce sunt cadastru si intabularea? Cadastrul și intabularea sunt proceduri

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând cu data de 11.11.2023 și stipulează că, la înregistrarea sau modificarea înregistrării unei locuințe în

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele și valoarea proprietății. Acesta servește ca bază pentru stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt esențiale pentru stabilirea drepturilor de proprietate și pentru tranzacții imobiliare. Conform datelor de pe site-ul

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la un simplu instrument de inventariere a resurselor funciare pentru stabilirea impozitelor, la un sistem integrat