Cadastru si intabulare apartament Sector 6

Cadastrul și intabularea imobilelor sunt procese esențiale în administrarea și gestionarea proprietăților imobiliare, având un rol fundamental în dezvoltarea urbană și economică, în special în zonele urbane dense, cum este Sectorul 6.

Sectorul 6 are o istorie bogată și complexă, care se reflectă și în evoluția sistemului de cadastru. De la începuturile sale modeste, sistemul de cadastru a evoluat pentru a ține pasul cu dinamica urbană și nevoile în continuă schimbare ale locuitorilor. Inițial, procesul de cadastru era unul rudimentar, bazat pe hărți și înregistrări scrise manual. În prezent, Sectorul 6 beneficiază de tehnologii moderne, cum ar fi GIS (Geographic Information System) și baze de date electronice, care au transformat modul în care se realizează cadastrul și întabularea.

Ce înseamnă cadastru și întabulare pentru un apartament?

Procesele de cadastru și intabulare ale unui apartament în Sector 6 sunt proceduri obligatorii dacă doriți să vindeți, să ipotecați ori să realizați orice alte operațiuni care implică dreptul de proprietate.

Prin cadastru se realizează măsurarea interioarelor apartamentului, rezultând releveul interior. Intabularea reprezintă înregistrarea dreptului de proprietate și a măsurătorilor cadastrale (releveului) în cartea funciară.

Acte necesare cadastru si intabulare garsoniera/apartament in Sector 6

Actualizare releveu apartament in Sector 6

Modificările realizate în apartament fără autorizație de construire constituie un obstacol în procesul de intabulare, respectiv în realizarea altor operațiuni notariale sau bancare. Soluția constă în intrarea în legalitate prin obținerea de la Primăria Sectorului 6 a unui Certificat de edificare, pe baza căruia se va intabula sau actualiza releveul, astfel încât să corespundă cu realitatea.

În cazul apartamentelor vechi fără număr cadastral, al căror plan original nu mai corespunde cu starea actuală, se va proceda la intabularea în cartea funciară conform realității actuale, după obținerea unui Certificat de edificare de la Primăria Sector 6. Eliberarea certificatului de edificare este condiționată de două criterii: modificările trebuie să fie realizate de cel puțin trei ani și să nu fi fost aplicate amenzi contravenționale.

Actele necesare pentru obținerea certificatului de edificare de la Primăria Sector 6 sunt:

  • Măsurători cadastrale;
  • Expertiză MLPAT;
  • Notă de constatare de la Poliția Locală, Serviciul Disciplină în Construcții;
  • Acte de proprietate;
  • CI (Cartea de Identitate) a proprietarilor.

Pret cadastru si intabulare apartamente Bucuresti, Sector 6

Cum platesc pentru cadastru si intabulare?

Pentru a facilita procesul de cadastru și intabulare, iată cum se realizeaza plata tarifului pentru dosarul cadastral:

Pentru apartamente, onorariul se va achita în momentul efectuării măsurătorilor, iar taxa pentru Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) va fi plătită prin transfer bancar sau direct la Poștă în momentul depunerii dosarului.

Certificat energetic apartament sector 6

Certificatul energetic este un document necesar, în special la vânzarea apartamentului, având rolul de a determina clasa energetică în care se situează acesta. Echipa noastră îți oferă posibilitatea de a realiza certificatul energetic la un preț avantajos, începând de la 250 de lei.

Cadastru si intabulare

Echipa noastră realizează toate tipurile de documentații cadastrale.

Arhitectura

Memorii si proiecte DTAC pentru intrarea in legalitate a constructiilor realizate fara autorizatie

Toate intr-un singur loc

Știm că timpul dumneavoastră este foarte important, așa că vă punem la dispoziție toate documentațiile de care aveți nevoie pentru a realiza cadastrul și întabularea. Venim, măsurăm, realizăm documentațiile cadastrale, expertiza MLPAT (după caz) și vi le punem la dispoziție.

Solicita o lucrare de cadastru si intabulare

Solicitați o lucrare de cadastru și întabulare completând formularul de mai jos sau contactându-ne direct prin intermediul aplicației WhatsApp sau telefonic.

Picture of Ing. Emilian Ion

Ing. Emilian Ion

Procesul de cadastru și întabulare implică și puțină birocrație pentru obținerea actelor necesare înscrierii in cartea funciară. Este normal să nu cunoașteți toți pașii, așa că vă stau la dispoziție pentru eventualele întrebări.