fbpx

Certificat de edificare constructie

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Certificat de edificare constructie

Certificatul de edificare al unei constructii(vechi sau noi) este obligatoriu in vederea înscrierii acesteia in cartea funciara.

Certificatul de atestare al edificarii este un document administrativ care se eliberează de primăria pe raza căreia este localizat imobilul.

Prin certificatul de atestare al edificării se atesta faptul ca la baza edificării construcției exista autorizație de construcție, proces verbal de receptie la terminarea lucrărilor sau alte documente după caz.

In cazul in care nu exista autorizație de construire sau proces verbal de receptie la finalizarea lucrărilor, construcția se considera nefinalizata.

Certificatul de edificare constructii realizate fara autorizatie de construire

In cazul in care se dorește intabularea unei locuințe vechi edificata fără autorizație de construire, pentru emiterea certificatului de atestare a edificării va fi necesară efectuarea unei expertize tehnice pentru constatatarea respectării cerințelor fundamentale privind calitatea in constructii însoțită de o documentația cadastrala.

Certificat edificare constructie fara proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor

In situația in care nu exista proces verbal de receptie la finalizarea lucrărilor certificatul de atestare a edificării se va emite de către primarie in urma depunerii cererii pentru emiterea certificatului de edificare, autorizației de construcție in original și a documentației cadastrale.

Acte necesare obtinere certificat de edificare constructie noua

Actele necesare pentru obtinerea Certificatului de Edificare pentru constructiile noi sunt urmatoarele:

 • Autorizatia de construire
 • Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor
 • Actul de proprietate
 • Extras de Carte Funciara actualizat la zi
 • Masuratorile cadastrale
 • Acte identitate proprietari

Acte necesare pentru obtinere Adeverinta de atestare a lucrarilor executate fara autorizatie de construire.

 • Cerere tipizata
 • I./C.I. proprietari C.U.I./C.I.F. persoane juridice
 • Acte de proprietate, conform cu originalul
 • Extras de Carte Funciara pentru informare nu mai veche de 30 de zile
 • Acordul bancii creditoare sau dovada radiere ipoteca, dupa caz
 • Expertiza tehnica MLPAT cu privire la respectarea cerintelor fundamentale aplicabile privind calitatea in constructii
 • Memoriu tehnic, intocmit de un arhitect cu privire la lucrarile executate in raport cu incadrarea acestora in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate

In cazul constructiilor edificate fara autorizatie de construire Adeverinta de atestare a lucrarilor executate fara autorizatie nu tine loc de autorizatie de construire insa va ajuta sa intabulati constructia in cartea funciara. Documentele de mai sus sunt solicitate de PRIMARIA SECTOR 1, PRIMARIA SECTOR 2, PRIMARIA SECTOR 3.

Certificat de edificare pentru consolidare, mansardare, supraetajare

Pentru mansardare, supraetajare, consolidare se va solicita Certificat de urbanism de la Primarie, prin care se va solicita obligatoriu Expertiza Tehnica si proiect arhitect(dupa caz)

5/5

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Formular contact

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de

Intrare in legalitate constructii

Intrare in legalitate constructii edificate fara autorizatie Construcţiile edificate fără autorizaţie de construire au dat naştere unor discuţii între urbaniştii şi între arhitecţii şefi ai structurilor administraţiei publice la nivel local şi judeţean în condiţiile

Acte intabulare casa

Acte necesare cadastru si intabulare casa Cadastrul si intabularea unei case se realizeaza atunci cand dorim sa inscriem dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI). Cadastrul si

Expertiza MLPAT casa, anexa

Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin