fbpx

Certificat de edificare constructie

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Certificat de edificare constructie

Certificatul de edificare al unei constructii(vechi sau noi) este obligatoriu in vederea înscrierii acesteia in cartea funciara.

Certificatul de atestare al edificarii este un document administrativ care se eliberează de primăria pe raza căreia este localizat imobilul.

Prin certificatul de atestare al edificării se atesta faptul ca la baza edificării construcției exista autorizație de construcție, proces verbal de receptie la terminarea lucrărilor sau alte documente după caz.

In cazul in care nu exista autorizație de construire sau proces verbal de receptie la finalizarea lucrărilor, construcția se considera nefinalizata.

Certificatul de edificare constructii realizate fara autorizatie de construire

In cazul in care se dorește intabularea unei locuințe vechi edificata fără autorizație de construire, pentru emiterea certificatului de atestare a edificării va fi necesară efectuarea unei expertize tehnice pentru constatatarea respectării cerințelor fundamentale privind calitatea in constructii însoțită de o documentația cadastrala.

Certificat edificare constructie fara proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor

In situația in care nu exista proces verbal de receptie la finalizarea lucrărilor certificatul de atestare a edificării se va emite de către primarie in urma depunerii cererii pentru emiterea certificatului de edificare, autorizației de construcție in original și a documentației cadastrale.

Acte necesare obtinere certificat de edificare constructie noua

Actele necesare pentru obtinerea Certificatului de Edificare pentru constructiile noi sunt urmatoarele:

 • Autorizatia de construire
 • Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor
 • Actul de proprietate
 • Extras de Carte Funciara actualizat la zi
 • Masuratorile cadastrale
 • Acte identitate proprietari

Acte necesare pentru obtinere Adeverinta de atestare a lucrarilor executate fara autorizatie de construire.

 • Cerere tipizata
 • I./C.I. proprietari C.U.I./C.I.F. persoane juridice
 • Acte de proprietate, conform cu originalul
 • Extras de Carte Funciara pentru informare nu mai veche de 30 de zile
 • Acordul bancii creditoare sau dovada radiere ipoteca, dupa caz
 • Expertiza tehnica MLPAT cu privire la respectarea cerintelor fundamentale aplicabile privind calitatea in constructii
 • Memoriu tehnic, intocmit de un arhitect cu privire la lucrarile executate in raport cu incadrarea acestora in reglementarile documentatiilor de urbanism aprobate

In cazul constructiilor edificate fara autorizatie de construire Adeverinta de atestare a lucrarilor executate fara autorizatie nu tine loc de autorizatie de construire insa va ajuta sa intabulati constructia in cartea funciara. Documentele de mai sus sunt solicitate de PRIMARIA SECTOR 1, PRIMARIA SECTOR 2, PRIMARIA SECTOR 3.

Certificat de edificare pentru consolidare, mansardare, supraetajare

Pentru mansardare, supraetajare, consolidare se va solicita Certificat de urbanism de la Primarie, prin care se va solicita obligatoriu Expertiza Tehnica si proiect arhitect(dupa caz)

5/5

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la

Planuri incadrare in zona

Planurile de incadrare in zona 1:500 si 1:2000 In lumea construcțiilor și dezvoltării imobiliare, planurile de incadrare in zona joacă un rol crucial. Acestea oferă informații detaliate și precise despre dezvoltarea terenurilor, facilitând procesul de