fbpx

Studiu Geotehnic

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

STUDIUL GEOTEHNIC

studiu geotehnic

Ce este un studiu geotehnic. Care sunt etapele realizarii unui Studiu Geo.

Studiul Geotehnic este o documentatie tehnica care se intocmeste in mod obligatoriu inaintea proiectarii constructiilor si intalatiilor aferente acestora, in faza de studiu de fezabilitate, proiect tehnic si DTAC(documentatie tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie).

Studiu Geotehnic cuprinde informatii legate de solul pe care se va edifica viitoarea constructie respectiv, adancimea maxima de inghet, structura solului in adancime, permeabilitatea, adancimea panzei freatice, stabilitatea solului, compozitia, riscul de alunecari de teren, incluziunile etc.

Pentru investiii de anvergura cand se urmareste construirea de blocuri ori ansambluri rezidentiale este recomandat ca inaintea achitionarii terenului sa se faca un Studiu Geotehnic pentru a fi siguri ca terenul poate sustine greutatea viitoarelor cladiri si evitarea investitiilor costisitoarea in fundatii de mare adancime.

Studiu Geotehnic solicitat prin Certificat de urbanism

Studiul Geotehnic se solicita si de catre Primarie prin Certificatul de urbanism in vederea obtinerii autorizatie de constructie pentru un imobil; informatiile obtinute sunt necesare proiectantului care va tine cont de informatiile din cuprinsul acestuia in vederea elaborarii proiectului constructiei si a documentatiei DTAC.

De ce facem studiu geotehnic, la ce foloseşte un studiu geotehnic

Studiul Geotehnic se realizeaza in primul rand pentru a verifica stabilitatea si rezistenta solului pe care se va realiza fundatia.  Forajul propriuzis se realizeaza in zona in care se va amplasa fundatia; In cazul in care forajul pentru studiul geotehnic se realizeaza intr-o zona limitrofa amplasamentului aceste nu va reflecta realitatea deoarece structura solului poate varia de o portiune de teren la alta rezultand valori diferite care vor afecta dimensionarea cladirii si instalatiilor aferente acesteia(camine subterane, de drenaj al apelor pluviale, fose septice, etc).

Studiul Geotehnic se mai efectueaza pentru determinarea nivelului panzei freatice ori realizarea de puturi ori structuri subterane – demisol, subsol, parcari subterane.

Verificare Af pentru studiu geotehnic

Studiul geotehnic se verifica in mod obligatoriu de catre un verificator de proiecte atestat AF “Rezistenta si stabilitatea terenului de fundare al constructiilor si masivelor de pamant”. Nu se verifica studiul geotehnic preliminar care se intocmeste in faza de Studiu de fezabilitate.

Ce informații trebuie furnizate pentru realizarea studiul geotehnic

Pentru realizarea unui studiu geotehnic sunt necesare urmatoarele informatii:

  • Volumetria viitoarei constructii
  • Regimul de inaltime
  • Destinatia
  • Suprafata terenului si amplasametul constructiei
  • Inclinatie teren
  • Daca se afla in vecinatatea apelor curgatoare sau nu
  • Amplasamentul lucrarii

In baza informatiilor de mai sus se va calcula pretul si durata studiului Geotehnic.

Realizam studii geotehnice in:

Studiu Geotehnic Bucuresti

Studiu Geotehnic ILFOV

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Formular contact

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de

Intrare in legalitate constructii

Intrare in legalitate constructii edificate fara autorizatie Construcţiile edificate fără autorizaţie de construire au dat naştere unor discuţii între urbaniştii şi între arhitecţii şefi ai structurilor administraţiei publice la nivel local şi judeţean în condiţiile

Acte intabulare casa

Acte necesare cadastru si intabulare casa Cadastrul si intabularea unei case se realizeaza atunci cand dorim sa inscriem dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI). Cadastrul si

Expertiza MLPAT casa, anexa

Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin