fbpx

Studiu Geotehnic

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0758030373
[email protected]

STUDIUL GEOTEHNIC

studiu geotehnic

Ce este un studiu geotehnic. Care sunt etapele realizarii unui Studiu Geo.

Studiul Geotehnic este o documentatie tehnica care se intocmeste in mod obligatoriu inaintea proiectarii constructiilor si intalatiilor aferente acestora, in faza de studiu de fezabilitate, proiect tehnic si DTAC(documentatie tehnica pentru obtinerea autorizatiei de constructie).

Studiu Geotehnic cuprinde informatii legate de solul pe care se va edifica viitoarea constructie respectiv, adancimea maxima de inghet, structura solului in adancime, permeabilitatea, adancimea panzei freatice, stabilitatea solului, compozitia, riscul de alunecari de teren, incluziunile etc.

Pentru investiii de anvergura cand se urmareste construirea de blocuri ori ansambluri rezidentiale este recomandat ca inaintea achitionarii terenului sa se faca un Studiu Geotehnic pentru a fi siguri ca terenul poate sustine greutatea viitoarelor cladiri si evitarea investitiilor costisitoarea in fundatii de mare adancime.

Studiu Geotehnic solicitat prin Certificat de urbanism

Studiul Geotehnic se solicita si de catre Primarie prin Certificatul de urbanism in vederea obtinerii autorizatie de constructie pentru un imobil; informatiile obtinute sunt necesare proiectantului care va tine cont de informatiile din cuprinsul acestuia in vederea elaborarii proiectului constructiei si a documentatiei DTAC.

De ce facem studiu geotehnic, la ce foloseşte un studiu geotehnic

Studiul Geotehnic se realizeaza in primul rand pentru a verifica stabilitatea si rezistenta solului pe care se va realiza fundatia.  Forajul propriuzis se realizeaza in zona in care se va amplasa fundatia; In cazul in care forajul pentru studiul geotehnic se realizeaza intr-o zona limitrofa amplasamentului aceste nu va reflecta realitatea deoarece structura solului poate varia de o portiune de teren la alta rezultand valori diferite care vor afecta dimensionarea cladirii si instalatiilor aferente acesteia(camine subterane, de drenaj al apelor pluviale, fose septice, etc).

Studiul Geotehnic se mai efectueaza pentru determinarea nivelului panzei freatice ori realizarea de puturi ori structuri subterane – demisol, subsol, parcari subterane.

Verificare Af pentru studiu geotehnic

Studiul geotehnic se verifica in mod obligatoriu de catre un verificator de proiecte atestat AF “Rezistenta si stabilitatea terenului de fundare al constructiilor si masivelor de pamant”. Nu se verifica studiul geotehnic preliminar care se intocmeste in faza de Studiu de fezabilitate.

Ce informații trebuie furnizate pentru realizarea studiul geotehnic

Pentru realizarea unui studiu geotehnic sunt necesare urmatoarele informatii:

  • Volumetria viitoarei constructii
  • Regimul de inaltime
  • Destinatia
  • Suprafata terenului si amplasametul constructiei
  • Inclinatie teren
  • Daca se afla in vecinatatea apelor curgatoare sau nu
  • Amplasamentul lucrarii

In baza informatiilor de mai sus se va calcula pretul si durata studiului Geotehnic.

Realizam studii geotehnice in:

Studiu Geotehnic Bucuresti

Studiu Geotehnic ILFOV

Navigare rapida

Formular contact

Expertiza tehnica MLPAT apartament
Expertiza tehnica MLPAT apartament

Expertiza tehnia MLPAT apartament Expertiza MLPAT apartament bloc Expertiza tehnica MLPAT pentru apartamente este solicitata de regula dupa ce s-au facut modificari interioare – intrare in legalitate ori se intentioneaza realizarea unor lucrari de construire.

Expertiza MLPAT Primarie

Expertiza MLPAT pentru Primarie Ce este expertiza MLPAT Prin Certificatul de Urbanism, primaria solicita Expertiza MLPAT in situatia in care se constata ca lucrarile de construire s-au realizat fara respectarea autorizatiei de construire, lipsa acesteia

Durata cadastru si intabulare

Cat dureaza cadastrul si intabularea Documentatia cadastrala constituie o parte importanta a actelor de proprietate ale unui imobil. Vanzarea imobilului si orice alta operatiune notariala privind dreptul de proprietate se va baza pe cadastru si