Expertiza MLPAT

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Expertiza MLPAT, ce este si cand avem nevoie de ea

Expertiza MLPAT reprezinta un raport tehnic prin care se analizeaza starea de uzura a structurii de rezistenta a cladirii, intalatiilor aferente acesteia si corectitudinea edificarii(daca s-a respectat proiectul autorizatiei de constructie).

Expertiza MLPAT se executa prin indentificarea structurii de rezistenta, prelevarea de probe de beton si scanarea cu aparatura speciala a armaturii.

Avem nevoie de expertiza MLPAT atunci cand se executa lucrari de modificare si reabilitare la constructii; cele mai des intalnite cazuri de modificare sunt reabilitare, consolidare, recompartimentare, extindere, supraetajare.

Expertiza MLPAT apartament.

Atunci cand se executa lucrari de reabilitare, recompartimentare ori se desfiinteaza pereti din apartament, pentru a inregistra modificarile in schita cadastrala este necesara expertiza MLPAT pentru a stabili daca structura de rezistenta a imobilului a fost afectată.

O situatie des intalnita este lipsa procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Conform legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie consolidata in 2020 lipsa procesului verbal de receptie la finalizarea lucrarilor constituie un impediment in recunoasterea acestora ca fiind finalizate si nu pot fi intabulate in cartea funciara.

Conform LEGII 7/1996 Art. 37 alineat 1, dreptul de proprietate asupra constructiilor se va inscrie in cartea funciara in baza unui certificat de atestare eliberat de primaria pe raza careie se afla imobilul si a autorizatiei de constructie, care confirma faptul ca lucrarile s-au executat in baza si cu respectarea autorizatiei de construire, ca exista proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor si a unei documentatii cadastrale.

Pentru emiterea certificatului de atestare al edificarii de catre primarie pentru contructiile edificate dupa anul 2001 fara autorizatie de construire se va solicita expertiza MLPAT pentru a certifica faptul ca s-au respectat cerintele privind calitatea in constructii.

Expertiza MLPAT pentru credite banca.

O alta situatie des intalnita in care se solicita expertiza MLPAT este obtinerea unui credit imobiliar de la banca; daca apartamentul sau casa prezinta modificari interioare care nu sunt prinse in schita cadastrala ori se achizitioneaza o casa veche/casa monument istoric/patrimoniala. De regula va trimite raportul evaluatorului care releva modificarile aduse locuintei.

Expertiza MLPAT necesara la OCPI(Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara).

Lucrarile de moficare aduse constructiilor se intabuleaza in cartea funciara in baza unei autorizatii de construire si a procesului verbal de receptie la finalizarea lucrarilor sau a unei hotarari judecatoresti(definitiva si irevocabila).

Pentru intrarea in legalitate contructiile edificate dupa anul 2001 fara autorizatie de constructie ori cu nerespectarea prevederilor acesteia se vor supune obligatoriu unei expertize MLPAT.

Expertiza MLPAT necesare la ISC(Inspectoratul de Stat in Constructii)

Expertize MLPAT pentru amplasare pe cladiri a unor reclame/panouri publicitare.

  • atunci cand volumul acestora impune realizarea unei expertize.

Expertiza MLPAT pentru autorizarea lucrarilor de recompartimentare, supraetajare, consolidare

Expertiza tehnica MLPAT pentru modificari interioare/exterioare

In situatia in care doriti sa executati modificari interioare si/sau exterioare(fatada) la un imobil(casa, apartament) pentru obtinerea autorizatiei veti avea nevoie de certificat de urbanism eliberat de primaria pe raza careia se afla imobilul si expertiza MLPAT  care sa ateste daca va fi sau nu afectata structura de rezistenta al imobilului.

Acte necesare expertiza tehnica elaborata de expert atestat MLPAT – in scop obtinere certificat de edificare ori a autorizatiei de construire

Releveu arhitectura imobil

Schita cadastru cu situatia initiala inaintea executarii modificarilor

Planuri Cadastrale (dupa caz)

Nominalizarea modificarilor efectuate

Imagini foto cu zonele din locuinta unde s-au realizat modificari

Date cu privire la imobil: anul contructiei, regimul de inaltime, adresa, proprietar

Datele de identificare a beneficiarul expertizei MLPAT

Certificat de urbanism emis de primarie(dupa caz)

Copii dupa documentele prin care se solicita expertiza MLPAT(primarie, banca, Oficiu Cadastru, politie etc.)

Timp de executie expertiza MLPAT:

Expertiza MLPAT  se realizeaza in aproximativ 7 zile, în funcție de complexitatea acesteia, din momentul in care s-au primit documentele si datele solicitate.

Intocmim expertize MLPAT in:

Expertiza MLPAT Bucuresti

Expertiza MLPAT Ilfov

Cost expertize MLPAT:

Costul unei expertize MLPAT diferă în funcție de destinația și complexitatea acesteia. Ne puteti contacta la telefon 07577557627

inapoi

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Sector 1

Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât

Asigurare locuinta pentru cadastru

Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând

Cadastru Voluntari

Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la