fbpx

Intabulare casa, apartament

intabulare casa, apartament

Ce este intabularea unei case, teren

Intabularea este procesul de inscriere in Cartea Funciara a unui drept real imobiliar si se realizeaza de regula dupa incheierea unei tranzactii imobililare de vanzare, donatie, partaj sau alte situatii.

Cand se intabuleaza casa, terenul

Intabularea pentru o casa, teren cu sau fara alte constructii se face atunci cand imobilul nu este inscris in cartea funciara din diverse motive.

Pentru a putea realiza o tranzactie imobiliara imobilul(terenul) trebuie sa fie in prealabil inscris in Cartea Funciara pe baza unei documentatii Cadastrale realizata de un expert autorizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara in juristictia caruia este arondat terenul.

Pret intabulare casa, teren, apartament

Pretul pentru intabularea unei case, apartament se calculeaza dupa cum urmeaza:

Intabulare teren fara constructie 950 lei + taxele OCPI 60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare

Intabulare teren cu casa 1100 lei + taxele OCPI 60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare

Intabulare apartamente de la 350 lei + 120 lei taxe OCPI

Intabularea drept proprietate casa, teren de catre notar

Intabularea dreptului de proprietate a noului proprietar dupa instrainare. Dupa incheierea unui contract de vazare cumparare ori altui act de instrainare prin care se modifica un drept real imobiliar, proprietarul se va adresa unui notar public care va cere din oficiu din nou inscrierea in Cartea Funciara. Notarul face inscrierea noului proprietar in cartea funciara in baza unui extras de carte de autentificare; pe timpul valabilitatii extrasului de carte funciara pentru autentificare cartea funciara va fi blocata pentru alte operatiuni in afara de cele solicitate.

Realizarea masuratorilor pentru intabulare casa

Daca terenul nu este inscris in Cartea Funciara trebuie sa apelati mai intai la un inginer geodez, cadastrist care va efectua masuratorile va intocmi si depune dosarul cadastral la OCPI, dureaza aproximativ 21 de zile pana la finalizarea procesului de intabulare care se incheie cu eliberarea incheierii de intabulare.

Prima inscriere casa, apartament, teren in cartea funciara

Vezi aici toate detaliile privind inscrierea unei constructii in cartea funciara

5/5
Procesul de cadastru si intabulare implica si putina birocratie in vederea obtinerii actelor necesare inscrierii, este normal sa nu cunoasteti toti pasii asa ca va stau la dispozitie pentru eventualele intrebari.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *