fbpx

Ce este si cand avem nevoie de intabulare

ce este intabularea

Ce este intabularea

Intabularea este procesul de inscriere in Cartea Funciara a unui drept real imobiliar si se realizeaza de regula dupa incheierea unei tranzactii imobililare de vanzare, donatie, partaj sau alte situatii.

Cand avem nevoie de intabulare

Pentru a putea realiza o tranzactie imobiliara imobilul(terenul) trebuie sa fie in prealabil inscris in Cartea Funciara pe baza unei documentatii Cadastrale realizata de un expert autorizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara in juristictia caruia este arondat terenul.

Intabularea dreptului de proprietate a noului proprietar dupa instrainare

Dupa incheierea unui contract de vazare cumparare ori altui act de instrainare prin care se modifica un drept real imobiliar, proprietarul se va adresa unui notar public care va cere din oficiu din nou inscrierea in Cartea Funciara.

Realizarea masuratorilor pentru intabulare

Daca terenul nu este inscris in Cartea Funciara trebuie sa apelati mai intai la un Expert Cadastral care va efectua masuratorile si va depune dosarul Cadastral la OCPI, dureaza aproximativ 21 de zile pana la finalizarea procesului de intabulare care se incheie cu eliberarea incheierii de intabulare.

Inapoi la meniu


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *