Durata cadastru si intabulare

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Cat dureaza cadastrul si intabularea

termen cadastru si intabulare

Documentatia cadastrala constituie o parte importanta a actelor de proprietate ale unui imobil.

Vanzarea imobilului si orice alta operatiune notariala privind dreptul de proprietate se va baza pe cadastru si intabulare, este bine sa le aveti facute din timp pentru a nu fi in situatia in care fiti presati de intocmirea acestora intr-un timp record.

De cele mai multe ori lipsa documentatiei cadastrale duce la intarzierea ori chiar pierderea unei tranzactii imobiliare, a unui  credit bancar etc. iti prezentam mai jos termenele de intocmire si avizare a dosarelor cadastrale.

Afla cat dureaza procesul de cadastru si intabulare pentru un imobil, casa, apartament, teren.

Cadastru si intabularea reprezinta doua procese separate care necesita parcurgerea mai multor pasi si anume:

 • se va stabili data in care se vor realiza masuratorile pe teren; la masuratori va fi prezent in mod obligatoriu proprietarul care este responsabil cu indicarea limitelor imobilului;
 • realizarea masuratorilor cadastrale;
 • prelucrarea datelor obtinute in vederea intocmirii dosarului cadastral;
 • depunerea dosarului cadastral la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara pentru avizare;

Durata acestor procese depinde de complexitatea lucrarii si durata de avizare a dosarului cadastral de catre OCPI, fiecare caz fiind de cele mai multe ori particular.

Cat timp duraza cadastru si intabularea?

Pentru o estimare corecta a timpului total trebuie sa luati in calcul si timpul aferent obtinerii actelor necesare respectiv legalizarea actelor de proprietate, obtinerea de la primarie a certificatului fiscal, adeverinta numar postal(dupa caz), plan parcelar(dupa caz), etc.

Termen realizare si avizare dosar cadastral apartamente

Timpul de realizare si avizare al dosarului cadastral pentru apartamente si garsoniere este de 3-7 zile intocmire dosar cadastral respectiv 6-18 zile termen de avizare OCPI. De exemplu: tot procesul de cadastru si intabulare a unui apartament in regim normal este de aproximativ 30 de zile. De luat in calcul faptul ca pot exista situatii in care termenul de avizare al oficiului de cadastru poate fi prelungit din motive care nu tin mereu de firma de cadastru ori de beneficiar.

Termen avizare dosar cadastru și intabulare teren intravilan

Cadastru și intabularea unui teren intravilan dureaza aproximativ 30-60 zile si cuprinde: timpul de obtinere al actelor necesare, 5-7 zile intocmire si depunere dosar,  termenul de intocmire si avizare al dosarului cadastral in regim normal de catre Oficiul de Cadastru.

Cadastru și intabularea unui teren extravilan cu plan parcelar avizat/neavizat

In cazul terenurilor extravilane, atunci cand exista plan parcelar avizat termenul de realizare al dosarului cadastral, depunere si avizare OCPI poate fi de 30 de zile in regim normal. In cazul terenurilor extravilane fara plan parcelar avizat, daca sunt necesare lucrari de incadrare in tarla termenul poate varia intre 1 si 3 luni. Daca nu sunt necesare lucrari de incadrate in tarla, planurile parcelare se vor aviza la sediul primariei pe raza careia este situat terenul extravilan. 

Costuri cadastru si intabulare apartamente 2021

Pretul unei lucrari de cadastru si intabulare este alcatuit din taxa de intocmire a dosarului cadastral si taxa OCPI al carui cuantum este stabilit prin lege.

Costuri cadastru si intabulare apartamente, Bucuresti, Ilfov

Cost cadastru si intabulare casa, teren

 • Casa cu teren – 1100 lei
 • Teren intravilan fara constructie – 950 lei

+ taxe OCPI

 • Prima inregistrare casa 60 lei + 0.05% din valoarea de impozitare a imobilului
 • Actualizare releveu, PAD casa 120 lei – 18 zile lucratoare in regim normal

Pret Cadastru și intabulare teren extravilan:

Cost cadastru si intabulare teren extravilan – 950 lei 

+

Taxe OCPI:

 • 120 lei in regim normal – 18 zile lucratoare
 • 600 lei in regim de urgenta – 7 zile lucratoare

Cele mai solicitate tipuri de intabulari sunt:

 • intabulare apartament sau casa
 • Intabulare teren intravilan
 • Intabulare teren extravilan
 • Intabulare teren fara constructie
 • Intabulare teren cu constructie
  5/5
  Va stam la dipozitie pentru eventualele intrebari despre lucrarile de cadastru, intabulare si expertize MLPAT realizate.

  Drepturi Copyright

  Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

  Cadastru si intabulare Sector 1

  Pentru a efectua cadastru și intabularea unui imobil în Sector 1, București, sunt necesare o serie de documente tehnice și juridice pe care vom incerca sa le detaliem in continuare pentru a clarifica pe cât

  Asigurare locuinta pentru cadastru

  Asigurarea locuintei obligatorie pentru Cadastru si intabulare Asigurarea pentru locuințe de tip PAD este obligatorie pentru realizarea cadastrului și întabulării, conform Legii 115/2023, care modifică Legea 260/2008. Prevederile acestei legi au intrat în vigoare începând

  Cadastru Voluntari

  Ghid complet pentru a realiza cadastru si intabularea in Voluntari Ce înseamnă cadastru și intabulare? Cadastrul se referă la procesul de înregistrare a proprietăților imobiliare într-un registru oficial, care include detalii precum amplasamentul, dimensiunile, limitele

  Cadastru si intabulare Buftea

  Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt

  certificat fiscal
  Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

  Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la