fbpx

Expertiza tehnica MLPAT apartament

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Expertiza tehnia MLPAT apartament

expertiza MLPAT apartament

Expertiza MLPAT apartament bloc

Expertiza tehnica MLPAT pentru apartamente este solicitata de regula dupa ce s-au facut modificari interioare – intrare in legalitate ori se intentioneaza realizarea unor lucrari de construire.

Intrare in legalitate modificari apartament

Pentru a realiza modificari structurale in apartament in mod normal trebuie solicitat de la primarie Certificat de urbanism, Autorizatie de Construire si Certificat de edificare; prin Certificatul de Ubanism primaria va solicita in mod obligatoriu si Expertiza Tehnica MLPAT ori acordul proiectantului initial din care sa rezulte ca nu se va modifica structura de rezistenta a imobilului, blocului.

Daca modificarile s-au facut fara autorizatie de construire se va putea intra in legalitate si modifica releveul in baza:

  •  unui certificat de edificare/adeverinte de primarie
  •  a masuratorilor cadastrale conform cu realitatea 
  • a unei expertize tehnice MLPAT(potrivit legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie).

Cat dureaza Expertiza MLPAT pentru un apartament

Durata unei expertize depinde de complexitatea lucrarilor executate; pentru modificari simple, desfiintare perete debara, adaugare perete etc. dureaza in jur de 2-3 zile lucratoare; pentru modificarile mari care necesita studii complexe si teste pe materiale expertiza poate dura pana la 1 luna.

Cat costa o expertiza pentru apartament

Costul unei expertize depinde cum am spus de complexitatea lucrarilor si porneste de la 1100 lei.

Demolare pereti debara prin Certificat de Urbanism si Autorizatie

Majoritatea modificarilor interioare de structura a apartamentelor din Bucuresti sunt realizate la peretii debaralelor, chiar daca acestia sunt subtiri si nu sunt de rezistenta pentru demolarea lor este necesar certificat de urbanism, autorizatie de construire si obligatoriu expertiza tehnica privind gradul de afectare a structurei de rezistenta a cladirii.

Demolare pereti debara fara autorizatie de construire

Daca demolarea peretilor s-a facut fara autorizatie intrarea in legalitate se realizeaza conform legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de construire prin eliberarea de catre Primarie a unui certificat de edificare/adeverinta de modificari interioare daca s-a implinit termenul de cel putin 3 ani de la data executarii modificarilor in baza unui dosar care cuprinde masuratorile cadastrale conform cu realitatea, expertiza MLPAT si alte acte solicitate de primarie.

Modificari interioare facute de fostii proprietari

Mai exista situatia in care apartamentul s-a cumparat cu modificarile deja facute, in aceasta situatie se for urma aceiasi pasi ca si cand modificarile au fost realizate de dvs.

Preturi masuratori cadastrale - expertize tehnice MLPAT

Ne puteti contacta pentru mai multe informatii de luni pana vineri intre orele 08:00-19:00

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Formular contact

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de

Intrare in legalitate constructii

Intrare in legalitate constructii edificate fara autorizatie Construcţiile edificate fără autorizaţie de construire au dat naştere unor discuţii între urbaniştii şi între arhitecţii şefi ai structurilor administraţiei publice la nivel local şi judeţean în condiţiile

Acte intabulare casa

Acte necesare cadastru si intabulare casa Cadastrul si intabularea unei case se realizeaza atunci cand dorim sa inscriem dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI). Cadastrul si

Expertiza MLPAT casa, anexa

Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin