fbpx

Expertiza tehnica MLPAT apartament

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Expertiza tehnia MLPAT apartament

expertiza MLPAT apartament

Expertiza MLPAT apartament bloc

Expertiza tehnica MLPAT pentru apartamente este solicitata de regula dupa ce s-au facut modificari interioare – intrare in legalitate ori se intentioneaza realizarea unor lucrari de construire.

Intrare in legalitate modificari apartament

Pentru a realiza modificari structurale in apartament in mod normal trebuie solicitat de la primarie Certificat de urbanism, Autorizatie de Construire si Certificat de edificare; prin Certificatul de Ubanism primaria va solicita in mod obligatoriu si Expertiza Tehnica MLPAT ori acordul proiectantului initial din care sa rezulte ca nu se va modifica structura de rezistenta a imobilului, blocului.

Daca modificarile s-au facut fara autorizatie de construire se va putea intra in legalitate si modifica releveul in baza:

  •  unui certificat de edificare/adeverinte de primarie
  •  a masuratorilor cadastrale conform cu realitatea 
  • a unei expertize tehnice MLPAT(potrivit legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie).

Cat dureaza Expertiza MLPAT pentru un apartament

Durata unei expertize depinde de complexitatea lucrarilor executate; pentru modificari simple, desfiintare perete debara, adaugare perete etc. dureaza in jur de 2-3 zile lucratoare; pentru modificarile mari care necesita studii complexe si teste pe materiale expertiza poate dura pana la 1 luna.

Cat costa o expertiza pentru apartament

Costul unei expertize depinde cum am spus de complexitatea lucrarilor si porneste de la 1100 lei.

Demolare pereti debara prin Certificat de Urbanism si Autorizatie

Majoritatea modificarilor interioare de structura a apartamentelor din Bucuresti sunt realizate la peretii debaralelor, chiar daca acestia sunt subtiri si nu sunt de rezistenta pentru demolarea lor este necesar certificat de urbanism, autorizatie de construire si obligatoriu expertiza tehnica privind gradul de afectare a structurei de rezistenta a cladirii.

Demolare pereti debara fara autorizatie de construire

Daca demolarea peretilor s-a facut fara autorizatie intrarea in legalitate se realizeaza conform legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de construire prin eliberarea de catre Primarie a unui certificat de edificare/adeverinta de modificari interioare daca s-a implinit termenul de cel putin 3 ani de la data executarii modificarilor in baza unui dosar care cuprinde masuratorile cadastrale conform cu realitatea, expertiza MLPAT si alte acte solicitate de primarie.

Modificari interioare facute de fostii proprietari

Mai exista situatia in care apartamentul s-a cumparat cu modificarile deja facute, in aceasta situatie se for urma aceiasi pasi ca si cand modificarile au fost realizate de dvs.

Preturi masuratori cadastrale - expertize tehnice MLPAT

Ne puteti contacta pentru mai multe informatii de luni pana vineri intre orele 08:00-19:00

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Cadastru si intabulare Buftea

Cadastru și Intabulare a Imobilelor în Buftea, Ilfov Cadastrul și intabularea imobilelor reprezintă procesul de înregistrare și actualizare a datelor referitoare la proprietăți în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară. Aceste informații sunt

certificat fiscal
Ce este cadastrul și cum funcționează în România?

Cadastrul în România: O privire de ansamblu Cadastrul este un sistem complex de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor bunurilor imobile (pământ, ape, păduri, construcții etc.). Acesta a evoluat de-a lungul timpului, de la

Planuri incadrare in zona

Planurile de incadrare in zona 1:500 si 1:2000 In lumea construcțiilor și dezvoltării imobiliare, planurile de incadrare in zona joacă un rol crucial. Acestea oferă informații detaliate și precise despre dezvoltarea terenurilor, facilitând procesul de

Cadastru Sector 5

Certificatul de edificare o necesitate pentru intrarea in legalitate Certificatul de edificare reprezintă un act administrativ emis de către autoritatea locală (primărie), prin intermediul căruia se atestă faptul că la baza construcției a existat o

Memoriu arhitect intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru intrare in legalitate casa, apartament Memoriul arhitectural este un document elaborat de un arhitect autorizat și conține informații despre intervențiile realizate în trecut. Acesta include, de obicei, planuri și scheme ale modificărilor