fbpx

Expertiza tehnica MLPAT apartament

Emilian Ion

Emilian Ion

Ing. Autorizat ANCPI
0757557627
[email protected]

Expertiza tehnia MLPAT apartament

expertiza MLPAT apartament

Expertiza MLPAT apartament bloc

Expertiza tehnica MLPAT pentru apartamente este solicitata de regula dupa ce s-au facut modificari interioare – intrare in legalitate ori se intentioneaza realizarea unor lucrari de construire.

Intrare in legalitate modificari apartament

Pentru a realiza modificari structurale in apartament in mod normal trebuie solicitat de la primarie Certificat de urbanism, Autorizatie de Construire si Certificat de edificare; prin Certificatul de Ubanism primaria va solicita in mod obligatoriu si Expertiza Tehnica MLPAT ori acordul proiectantului initial din care sa rezulte ca nu se va modifica structura de rezistenta a imobilului, blocului.

Daca modificarile s-au facut fara autorizatie de construire se va putea intra in legalitate si modifica releveul in baza:

  •  unui certificat de edificare/adeverinte de primarie
  •  a masuratorilor cadastrale conform cu realitatea 
  • a unei expertize tehnice MLPAT(potrivit legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructie).

Cat dureaza Expertiza MLPAT pentru un apartament

Durata unei expertize depinde de complexitatea lucrarilor executate; pentru modificari simple, desfiintare perete debara, adaugare perete etc. dureaza in jur de 2-3 zile lucratoare; pentru modificarile mari care necesita studii complexe si teste pe materiale expertiza poate dura pana la 1 luna.

Cat costa o expertiza pentru apartament

Costul unei expertize depinde cum am spus de complexitatea lucrarilor si porneste de la 1100 lei.

Demolare pereti debara prin Certificat de Urbanism si Autorizatie

Majoritatea modificarilor interioare de structura a apartamentelor din Bucuresti sunt realizate la peretii debaralelor, chiar daca acestia sunt subtiri si nu sunt de rezistenta pentru demolarea lor este necesar certificat de urbanism, autorizatie de construire si obligatoriu expertiza tehnica privind gradul de afectare a structurei de rezistenta a cladirii.

Demolare pereti debara fara autorizatie de construire

Daca demolarea peretilor s-a facut fara autorizatie intrarea in legalitate se realizeaza conform legii 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de construire prin eliberarea de catre Primarie a unui certificat de edificare/adeverinta de modificari interioare daca s-a implinit termenul de cel putin 3 ani de la data executarii modificarilor in baza unui dosar care cuprinde masuratorile cadastrale conform cu realitatea, expertiza MLPAT si alte acte solicitate de primarie.

Modificari interioare facute de fostii proprietari

Mai exista situatia in care apartamentul s-a cumparat cu modificarile deja facute, in aceasta situatie se for urma aceiasi pasi ca si cand modificarile au fost realizate de dvs.

Preturi masuratori cadastrale - expertize tehnice MLPAT

Ne puteti contacta pentru mai multe informatii de luni pana vineri intre orele 08:00-19:00

Drepturi Copyright

Articolele de pe acest site sunt proprietatea e-CADASTRU.ro si sunt protejate de legea nr.8/1996 privind dreptul de autor. Conținutul articolului poate fi preluat în limita a 300 de cuvinte și doar cu citarea sursei cu link activ către adresa articolului original. In caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. vă mulțumim pentru înțelegere.

Navigare rapida

Dreptul de superficie

Dreptul de superficie Dreptul de superficie este un drept real prin care titularul (superficiarul) are dreptul de a construi și de a exploata o construcție pe un teren care nu îi aparține, pentru o perioadă

Unitati de masura in topografie

Unitati de masura in topografie In topografie, există diverse unități de măsură pentru a măsura distanțele, unghiurile și înălțimile. Iată câteva dintre cele mai utilizate unități de măsură în topografie: Metru (m) – Este unitatea

Coordonatele wgs84

Coordonatele wgs84 Coordonatele WGS84 sunt un sistem de referință geografică global folosit pentru a descrie poziția unui punct de pe suprafața Pământului. Sistemul de referință WGS84 este utilizat în mod obișnuit în navigație, cartografie și

Memoriu arhitectura intrare in legalitate

Memoriu arhitect pentru obtinerea certificatului de edificare Memoriu tehnic arhitectura intrare in legalitate Memoriul arhitectural intocmit de arhitect sau urbanist cu drept de semnatura se solicita in special pentru proiectele de intrare in legalitate in

Cadastru si intabulare Sector 1

Cadastru Sector 1 Cadastru si intabularea sunt proceduri obligatorii in vederea realizarii operatiunilor privind dreptul de proprietate, vanzare, act de donatie, construire etc. Cadastru este partea tehnica, masurarea propriuzisa a proprietatii si intocmirea Planului de